vrbas

'Ljeto na Vrbasu' od 15. do 30. jula u Banjoj Luci

10.07.2017
BANJA LUKA, 10.jula 2017

Tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu" bit će održana od 15. do 30. jula u Banjoj Luci.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za 15. juli u 21.30 sati, kada će biti održan defile plovnih objekata - dajak-čamaca s lampionima, vatromet i koncert Banjalučke filharmonije. 

- Ovogodišnje 'Ljeto na Vrbasu' ima veoma bogat sadržaj, a skokovi s Gradskog mosta bit će održani 23. jula - najavili su iz Turističke organizacije grada Banja Luka, koja je organizator ove manifestacije. 

Dodali su da će, osim tradicionalnih skokova s Gradskog mosta, trka dajak i kajak čamaca i kotlićijade, biti održana i brojna druga sportska takmičenja i zabavni sadržaji.

Manifestaciju  „Ljeto na Vrbasu“ prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka (KAB) još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 1970-tih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. dobija današnje ime u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rut
Projekt 'Rutmap' - Turistička mapa Sarajeva u novom ruhu
10.08.2017

Mobilna aplikacija dobila je novi dizajn i vektorsku offline mapu koja omogućava bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima u Sarajevu.

kanjon
HARUN MEHMEDINOVIĆ SNIMIO NEVJEROVATAN VIDEO GRAND KANJONA
08.08.2017

Mehmedinović je porijekom iz BiH, a sa 13 godina preselio se u SAD, gdje je završio školu za film u Los Angelesu.

sff
Turistička zajednica uz SFF, Festival otvara glumica Amila Terzimehić
07.08.2017

Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 11. augusta nizom događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Sarajevo Film Festivala.