Brinemo za okoliš
balerine

Zlatna medalja za bh. balerine na svjetskom finalu 'Dance World Cup 2017.'

05.07.2017
Na svjetskom finalu "Dance World Cup 2017.", koji je održan u njemačkom gradu Offenburg, Zlatnu medalju za ekipu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorke – moderni balet osvojila je članica "Ars Centra" Adna Kujundžić, koja je pobijedila u konkurenciji od 23 takmičarke.

Za bh. tim to je izuzetno priznanje kada je žiri proglasio talentovanu Adnu Kujundžić apsolutnom pobjednicom u njenoj konkurenciji.

Malobrojni tim zeničkog udruženja "Ars Centar" ove je godine na pomenutom svjetskom finalu učestvovao sa šest numera tokom kojih je 15 mladih balerina pokazalo izuzetne vještine i talenat, te ostvarilo izuzetne rezultate.

Zlatna medalja s tog renomiranog baletno-plesnog takmičenja prvi put je stigla u Bosnu i Hercegovinu.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ob
U BiH sutra pretežno oblačno, lokalno moguća slaba kiša
23.03.2018

Bez padavina na jugu i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne.

zi
Saobraćajni kolaps pokazao nesposobnost i nezainteresiranost vlasti u KS
23.03.2018

Napominju da ovo nije prvi put u ovoj sezoni da je čišćenje i održavanje ulica od snijega bilo neadekvatno i zakašnjelo.

cci
CCI: Izmjene izbornog zakona i za otklanjanje blokada sistema
23.03.2018

Po njegovim riječima, u prošloj godini u PSBiH usvojeno je svega 11 zakona, što je najlošiji rezultat u posljednjih 11 godina, koliko CCI vrši monitoring institucija vlasti u BiH.

SBF