Apoteke Sarajevo
voda

Voda u sistemu "Vodovod i kanalizacija" je zdravstveno ispravna

04.07.2017
Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo navodi da je voda u sistemu gradskog vodosnabdijevanja koje je u nadležnosti KJKP „VIK“ d.o.o. Sarajevo zdravstveno ispravna. 

Kako se navodi u saopćenju, rezultati mikrobioloških i fizičko-hemijskih analiza, koje se rade svakodnevno (uključujući vikende i praznike) pokazuju da je voda u gradu Sarajevu zdravstveno isprava i svi analizirani parametri odgovaraju uslovima definiranim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Analize o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovodnog sistema, također radi Zavod za javno zdravstvo KS i rezultati analiza ZZJZ KS pokazuju, da uzorci iz gradskog vodovodnog sistema odgovaraju uslovima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

- Želimo ovom prilikom da upoznamo javnost da sporne lokacije iz Izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS, nisu u nadležnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, te samim tim, ispravnost vode u sistemu KJKP „VIK“ nije dovedena u pitanje - navodi se iz službe za informiranje KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

obl
U BiH sutra oblačno s kišom i snijegom
18.01.2018

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima kiša u cijeloj BiH. U Bosni postepen prelazak kiše u susnježici i snijeg.

kli
Langof: Glavni uzrok pojave klizišta nelegalna gradnja
18.01.2018

Tokom 20 godina sanirano je više od 200 klizišta.

tel
Banke i telekom operateri su nosioci digitlanog ekosistema u 2018. godini
18.01.2018