Lutrija BiH
voda

Voda u sistemu "Vodovod i kanalizacija" je zdravstveno ispravna

04.07.2017
Kantonalno javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo navodi da je voda u sistemu gradskog vodosnabdijevanja koje je u nadležnosti KJKP „VIK“ d.o.o. Sarajevo zdravstveno ispravna. 

Kako se navodi u saopćenju, rezultati mikrobioloških i fizičko-hemijskih analiza, koje se rade svakodnevno (uključujući vikende i praznike) pokazuju da je voda u gradu Sarajevu zdravstveno isprava i svi analizirani parametri odgovaraju uslovima definiranim Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Analize o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovodnog sistema, također radi Zavod za javno zdravstvo KS i rezultati analiza ZZJZ KS pokazuju, da uzorci iz gradskog vodovodnog sistema odgovaraju uslovima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

- Želimo ovom prilikom da upoznamo javnost da sporne lokacije iz Izvještaja JU Zavoda za javno zdravstvo KS, nisu u nadležnosti KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, te samim tim, ispravnost vode u sistemu KJKP „VIK“ nije dovedena u pitanje - navodi se iz službe za informiranje KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nov
Novalić: Vlada je provela dvije trećine planiranih reformskih mjera i aktivnosti
23.10.2017

bbi
Uručene nagrade dobitnicima drugog kruga nagradne igre BBI Banke i Mastercarda
23.10.2017

Nagrade otišle u ruke dobitnika iz Livna i Sarajeva

bj
Na planinama se očekuje snijeg
23.10.2017

Prijepodne je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno sa kišom u većem dijelu BiH. Na planinama je padao i snijeg.