Apoteke Sarajevo
vucic

Vučić: Pijetet za žrtve u Srebrenici, važni dobri odnosi

03.07.2017
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna hoće li ići na komemoraciju žrtvama u Srebrenici, ali da će svakako tog dana iskazati svoj pijetet.

On je, u izjavi novinarima, nakon sastanka s voditeljicom europske diplomacije Federicom Mogherini i kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, odgovarajući na pitanje hoće li će prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima, kazao da treba vidjeti što je najbolje za same domaćine i koga pozivaju.

-Oni imaju neke svoje uvjete i zahtjeve. Mislim da je važnije sačuvati dobre odnose. Naravno da ću i tog dana iskazati svoj pijetet- poručio je Vučić.

On je istaknuo da će se Srbija i dalje ponašati odgovorno u odnosu prema Bosni i Hercegovini, te podsjetio da Beograd podržava i integritet RS u okviru BiH.

-Želimo dobre odnose sa susjedima i koliko ovisi od nas nikakvog dolijevanja ulja na vratu neće biti- rekao je Vučić.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.