Race for Cure
kanabis

Albanska policija uništila 576 plantaža kanabisa

03.07.2017
Albansko ministarstvo unutrašnjih poslova prezentiralo je rezultate velike policijske akcije usmjerene protiv uzgajivača kanabisa širom zemlje, prenosi agencija ATA.

Policija je uništila 462 plantaže kanabisa u oblasti Kruja, te 114 u šumama Shëndëlli.

Također, policija u Kurbinu je pronašla i zaplijenila 31 kilogram indijske konoplje. Direktor državne policije Haki Çako je nadgledao operaciju te je istakao kako je želio ohrabriti policajce da rade svoj posao.

Dodao je da je situacija pod kontrolom, ali da policija mora biti na oprezu jer su vremenski uvjeti pogodni za uzgoj kanabisa. Operacija je pokrenuta 30. juna, u njoj su učestvovali brojni odjeli albanske policije uključujući i specijalne Delta jedinice, graničnu i lokalnu policiju.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

martina
Dalić: Ne obazirem se na navode o prisluškivanju
22.09.2017

Radi li se tu o stvarnim aktivnostima, time će se baviti oni koji su za to zaduženi, poručila je Dalić.

rad
Radnici u Hrvatskoj među pet najslabije plaćenih u EU
22.09.2017

Manje razlike bilježe se u sektorima s nižim plaćama - prehrambenom sektoru, hotelijerstvu i trgovini na malo, te na administrativnim poslovima i poslovima podrške.

ff
Plenković kaže da bi bilo 'jako loše' ako je OSA prisluškivala dužnosnike RH
22.09.2017

Kako je rekao, u ovom trenutku nema sva saznanja o toj temi, te da se čuo s ravnateljem hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije i da očekuje pune informacije po povratku u Hrvatsku, prenosi Hina.