Raiffeisen
kanabis

Albanska policija uništila 576 plantaža kanabisa

03.07.2017
Albansko ministarstvo unutrašnjih poslova prezentiralo je rezultate velike policijske akcije usmjerene protiv uzgajivača kanabisa širom zemlje, prenosi agencija ATA.

Policija je uništila 462 plantaže kanabisa u oblasti Kruja, te 114 u šumama Shëndëlli.

Također, policija u Kurbinu je pronašla i zaplijenila 31 kilogram indijske konoplje. Direktor državne policije Haki Çako je nadgledao operaciju te je istakao kako je želio ohrabriti policajce da rade svoj posao.

Dodao je da je situacija pod kontrolom, ali da policija mora biti na oprezu jer su vremenski uvjeti pogodni za uzgoj kanabisa. Operacija je pokrenuta 30. juna, u njoj su učestvovali brojni odjeli albanske policije uključujući i specijalne Delta jedinice, graničnu i lokalnu policiju.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jah
Crna Gora prodaje Titovu jahtu 'Jadranka'
17.11.2017

Vlada Crne Gore oglasila je jahtu "Jadranka" suvišnom za potrebe crnogorskih državnih tijela i ponudilo je na javno natjecaje za 80.000 eura.

ml
Sekretarijat ICTY-a:Posjeta ljekara prije presude Mladiću može ugroziti zdravlje
14.11.2017

Ljekari i sekretarijat Haškog tribunala protive se posjeti srpskih ljekara Ratku Mladiću u sudskom pritvoru, prije nego što mu 22. novembra bude izrečena presuda, saopćeno je iz Haaga.

mak
Makedonski premijer se nada brzom rješenju spora oko imena s Grčkom
14.11.2017

Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je u ponedjeljak kako se nada da bi Skopje i Atena mogli uskoro riješiti dugogodišnji spor oko imena Makedonije.