tek

Armin Gredić jedini bh. predstavnik na SP-u u takwondou u Južnoj Koreji

23.06.2017
SARAJEVO, 23. juna 2017

Na svjetskom seniorskom prervenstvu u taekwondou u jožnokejskom gadu Muju jedini predstavnik Bosne i Hercegovine bit će član sarajevskog Novog Grada Armin Gredić, koji je sa svojim trenerom Belmirom Berberovićem jučer doputovao na odredište.

Gredić nastupa u poluteškoj kategoriji, do 87 kg, i trenutno je najuspješniji bh. takmičar sa titulom univerzitetskog prvaka Evrope, osvajača zlatne medalje na univerzitetskim evropskim igrama, bivši je prvak Balkana i trećeplasirani s Evropskog klupskog prvenstva, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

- Gradić  je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države. Njegovi rezultati dovoljno govore u prilog tome i objektivno je za nadati se da se pojavi u borbi za medalju. Armin je u odličnoj formi i nadamo se da na kraju rezultat neće izostati - kazao je Berberović.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

lt
Lejla Tanović odbranila Balkansku titulu u Grčkoj
17.07.2017

Devetorostruka državna prvakinja i takmičarka UCI SMF tima Lejla Tanović odbranila je Balkansku titulu u (XCO) brdskom biciklizmu na šampionatu održanom u grčkom gradu Nafpaktosu.

as
Samardžić osvojila zlato na 'Atom kupu'
17.07.2017

Bosanskohercegovačka judistkinja Aleksandra Samardžić osvojila je zlatnu medalju na Evropa kupu ''Atom kup'' u mađarskom Paksu.

lej
Lejla Tanović se priprema za balkansko prvenstvo
12.07.2017

Selektor reprezentacije BiH Amar Njemčević je istaknuo da je takmičenje u Vitezu bilo dobra provjera forme pred nastup u Grčkoj.