Raiffeisen
tek

Armin Gredić jedini bh. predstavnik na SP-u u takwondou u Južnoj Koreji

23.06.2017
SARAJEVO, 23. juna 2017

Na svjetskom seniorskom prervenstvu u taekwondou u jožnokejskom gadu Muju jedini predstavnik Bosne i Hercegovine bit će član sarajevskog Novog Grada Armin Gredić, koji je sa svojim trenerom Belmirom Berberovićem jučer doputovao na odredište.

Gredić nastupa u poluteškoj kategoriji, do 87 kg, i trenutno je najuspješniji bh. takmičar sa titulom univerzitetskog prvaka Evrope, osvajača zlatne medalje na univerzitetskim evropskim igrama, bivši je prvak Balkana i trećeplasirani s Evropskog klupskog prvenstva, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

- Gradić  je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države. Njegovi rezultati dovoljno govore u prilog tome i objektivno je za nadati se da se pojavi u borbi za medalju. Armin je u odličnoj formi i nadamo se da na kraju rezultat neće izostati - kazao je Berberović.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

karate
Najmlađi karatisti BiH osvojili 27 medalja na Balkanskim školskim igrama
16.11.2017

Selektor pionirske reprezentacije u katama Miralem Mandžuka izjavio je da su se naši mladi karatisti borili u 20 finala, što pokazuje koliko je ozbiljan rad naših trenera i klubova.

kik
Reprezentacija BiH već osigurala pet medalja na svjetskom prvenstvu u kickboxu
10.11.2017

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 takmičara iz 12 klubova, koju predvodi selektor reprezentacije Salko Zildžić, sa timom trenera: Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić.

hrv
Dvije bronzane medalje za HK Bosna na prvenstvu Balkana
07.11.2017

Hrvači sarajevske Bosne osvojili su dvije bronzane medalje na prvenstvu Balkana za juniore, koje je održano od 27. do 31. oktobra u turskoj Bursi.