Apoteke Sarajevo
ren

Pala srpska banda kradljivaca renaulta

22.06.2017


BEČ, 22.JUNA 2017

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke renault.

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i poseban odjel Soko Burgenland ušle su u trag bandi koji su već u Parizu krali kola, prije nego što su prvi put počeli "radit" u Beču, prosinca prošle godine, prenosi Tanjug.

Uhićeno je sedam kradljivaca, priopćila je policija.

Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke renault od prosinca.

Prvi trag je odveo policiju do srpskebande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmjerila je svoje djelovanje na Austriju.
Početkom godine policija je uhitila dvojicu, koje je zatekla s ukradenim automobilima. Tada su uhićeni srpski dravljani u dobi od 22 i 23 godine.

Kod njih je policija pronašla krivotvorena dokumenta, alat i novac.

Odlučujući udarac zadan je na temelju informacija jednog građanina. On je vidio više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke renault, a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenijela je glasnogovornica policije Irina Steiner.

Uslijed te informacije policija je uhitila ukupno sedam osoba, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350 tisuća eura.

Protiv daljnjih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnijela zahtjev državnom odvjetništvu za raspisivanjem međunarodne tjeralice.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.