Race for Cure
ren

Pala srpska banda kradljivaca renaulta

22.06.2017


BEČ, 22.JUNA 2017

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke renault.

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i poseban odjel Soko Burgenland ušle su u trag bandi koji su već u Parizu krali kola, prije nego što su prvi put počeli "radit" u Beču, prosinca prošle godine, prenosi Tanjug.

Uhićeno je sedam kradljivaca, priopćila je policija.

Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke renault od prosinca.

Prvi trag je odveo policiju do srpskebande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmjerila je svoje djelovanje na Austriju.
Početkom godine policija je uhitila dvojicu, koje je zatekla s ukradenim automobilima. Tada su uhićeni srpski dravljani u dobi od 22 i 23 godine.

Kod njih je policija pronašla krivotvorena dokumenta, alat i novac.

Odlučujući udarac zadan je na temelju informacija jednog građanina. On je vidio više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke renault, a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenijela je glasnogovornica policije Irina Steiner.

Uslijed te informacije policija je uhitila ukupno sedam osoba, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350 tisuća eura.

Protiv daljnjih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnijela zahtjev državnom odvjetništvu za raspisivanjem međunarodne tjeralice.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

po
Policija istražuje okolnosti zapaljenja automobila imama iz Kiseljaka
21.09.2017

U mjestu Duhri, Općina Kiseljak, sinoć je došlo do zapaljenja garaže u kojoj se nalazio automobil, u vlasništvu lokalnog imama Mustafe ef. Pašića.

LISICE
U velikoj akciji MUPRS-a uhapšeno 28 osoba, pretresi na 31 lokaciji
19.09.2017

Operativnu akciju kodnog naziva "Petrićevac", provode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, uz podršku Policijske uprave Banja Luka.

fna
Turskom diplomati ukradene s vozila diplomatske registarske oznake
18.09.2017

Slučaj se desio u sarajevskom naselju Grbavica, a počinitelj još nije poznat.