Brinemo za okoliš
ren

Pala srpska banda kradljivaca renaulta

22.06.2017


BEČ, 22.JUNA 2017

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke renault.

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i poseban odjel Soko Burgenland ušle su u trag bandi koji su već u Parizu krali kola, prije nego što su prvi put počeli "radit" u Beču, prosinca prošle godine, prenosi Tanjug.

Uhićeno je sedam kradljivaca, priopćila je policija.

Pažnju čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke renault od prosinca.

Prvi trag je odveo policiju do srpskebande, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmjerila je svoje djelovanje na Austriju.
Početkom godine policija je uhitila dvojicu, koje je zatekla s ukradenim automobilima. Tada su uhićeni srpski dravljani u dobi od 22 i 23 godine.

Kod njih je policija pronašla krivotvorena dokumenta, alat i novac.

Odlučujući udarac zadan je na temelju informacija jednog građanina. On je vidio više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke renault, a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenijela je glasnogovornica policije Irina Steiner.

Uslijed te informacije policija je uhitila ukupno sedam osoba, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350 tisuća eura.

Protiv daljnjih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnijela zahtjev državnom odvjetništvu za raspisivanjem međunarodne tjeralice.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Gorenje