Brinemo za okoliš
sp

U protekla 24 sata evidentirano 51 krivično djelo u FBiH

20.06.2017


SARAJEVO, 20. juna 2017

Na području Federacije Bosne i Hercegovine, u protekla 24 sata registrovano je 51 krivično djelo, saopćila je Federalna uprava policije.

Od toga su evidentirana dva razbojništva, tri slučaja nasilja u porodici, dva ugrožavanja sigurnosti, dva slučaja prevare, izazivanje opće opasnosti, četiri slučaja posjedovanja opojnih droga, pet oštećenja tuđe stvari, 11 teških krađa, šest krađa i  15 ostalih krivičnih djela.

Javni red i mir je narušen 33 puta u navedenom periodu i u tim neredima dvije osobe su lakše ozlijeđene.

Policija je privela 17 osoba od kojih je 15 zadržano.

Saobraćajni policajci su evidentirali 73 saobraćajne nezgode u protekla 24 sata u Federaciji. Smrtno je stradala jedna osoba, a pet je teško i 15 lakše povrijeđene u tim nesrećama. Za jednu osobu nije utvrđen stepen povreda.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF