Raiffeisen
ppu

Općina Centar nastavlja podržavati rad Prve policijske uprave

19.06.2017

SARAJEVO, 19. jun - Općina Centar Sarajevo nastavlja s dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija informatičke opreme Prvoj policijskoj upravi - Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru, za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 31.226 KM.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je danas posjetio prostorije Prve policijske uprave - Policijske stanice Centar, gdje je s ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedranom Mulabdićem potpisao protokol o donaciji, saopćeno je iz Općine Centar.

Naime, iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima osigurala što bolje uvjete za život.

Ministar Mulabdić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža radu policije.

- Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da je ova lokalna zajednica opredijeljena da pomaže policiji u cilju stvaranja sigurnog ambijenta za život - istakao je Mulabdić.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija informatičke opreme je nastavak dobre saradnje. Postoji inicijativa da se pojača policijski nadzor u naseljima Nahorevo, Nahorevska brda, Soukbunar i Panjina Kula, a Općina Centar je spremna tu aktivnost podržati nabavkom patrolnih vozila, ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim.

- Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uvjeta njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti nabavkom patrolnih vozila, ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim. Nadam se da će ova vrijedna donacija zadovoljiti potrebe Prve policijske uprave i da će im biti od velike koristi u radu - kazao je Ajnadžić.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač također su se zahvalili na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

- Ovo je za nas izuzetno vrijedna donacija. Kada je u pitanju inicijativa da se patrolama pokriju pomenuta naselja mi smo saglasni, jer sigurnost naših građana je i naš, a i vaš prioritet. Mislim da bi i druge općine trebale slijediti dobar primjer Općine Centar - dodao je Halilović.

Halač nalašava da Općina Centar prednjači kada su u pitanju donacije i prepoznavanje oblika pomoći koji se trebaju pružiti policiji.

U posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je više od 220 hiljada maraka.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rud
Potpisan novi kolektivni ugovor - Plate rudara od 1.050 do 1.400 KM
11.12.2017

Istakao je da će predstavnici sindikata od sada prisustvovati sjednicama nadzornih odbora rudnika, te da je najniža satnica povećana sa 2,40 na 2,50 KM dok su druge naknade ostale na istom nivou, bez negativnih izmjena za radnike.

car
Općina Stari Grad svečano i s građanima obilježava 40. rođendan
11.12.2017

Općina Stari Grad obilježava 40. godina od osnivanja te tim povodom priprema proslavu za građane koja će biti održana 27. decembra na platou ispred zgrade Općine.

zim
U BiH do kraja dana oblačno s kišom, na planinama snijeg
11.12.2017

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.