ppu

Općina Centar nastavlja podržavati rad Prve policijske uprave

19.06.2017

SARAJEVO, 19. jun - Općina Centar Sarajevo nastavlja s dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija informatičke opreme Prvoj policijskoj upravi - Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru, za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 31.226 KM.

Načelnik Nedžad Ajnadžić je danas posjetio prostorije Prve policijske uprave - Policijske stanice Centar, gdje je s ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedranom Mulabdićem potpisao protokol o donaciji, saopćeno je iz Općine Centar.

Naime, iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima osigurala što bolje uvjete za život.

Ministar Mulabdić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža radu policije.

- Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da je ova lokalna zajednica opredijeljena da pomaže policiji u cilju stvaranja sigurnog ambijenta za život - istakao je Mulabdić.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija informatičke opreme je nastavak dobre saradnje. Postoji inicijativa da se pojača policijski nadzor u naseljima Nahorevo, Nahorevska brda, Soukbunar i Panjina Kula, a Općina Centar je spremna tu aktivnost podržati nabavkom patrolnih vozila, ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim.

- Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uvjeta njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti nabavkom patrolnih vozila, ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim. Nadam se da će ova vrijedna donacija zadovoljiti potrebe Prve policijske uprave i da će im biti od velike koristi u radu - kazao je Ajnadžić.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač također su se zahvalili na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

- Ovo je za nas izuzetno vrijedna donacija. Kada je u pitanju inicijativa da se patrolama pokriju pomenuta naselja mi smo saglasni, jer sigurnost naših građana je i naš, a i vaš prioritet. Mislim da bi i druge općine trebale slijediti dobar primjer Općine Centar - dodao je Halilović.

Halač nalašava da Općina Centar prednjači kada su u pitanju donacije i prepoznavanje oblika pomoći koji se trebaju pružiti policiji.

U posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je više od 220 hiljada maraka.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jedan
Samo jedan policajac usmrtio četvoricu terorista u Cambrilsu
18.08.2017

Svih pet terorista koji su bili u vozilu su ubijeni. Oni su prethodno pregazili pješake, ubivši jednu ženu. Napad se dogodio nakon velikoj pokolja u centru Barcelone, a policija vjeruje da su oni povezani

taip
Erdogan pozvao Turke u Njemačkoj da glasaju protiv Merkel
18.08.2017

Poručujem svim zemljacima u Njemačkoj: Hrišćanski demokrati, SPD, Stranka zelenih, svi su oni neprijatelji Turske. Podržite one stranke koje nisu neprijatelji Turske - izjavio je Erdogan

policija
Španska policija uhapsila četvrtu osobu osumnjičenu za napade u Kataloniji
18.08.2017

Policija je to objavila u petak na Twitteru, ne pružajući dodatne detalje. U jučerašnjem napadu kombijem u Barceloni ubijeno je najmanje 13 ljudi