Brinemo za okoliš
pol

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

13.06.2017
SARAJEVO, 13. juna 2017

U ponedjeljak u 22.35 sati u ulici Put Mladih muslimana, općina Centar Sarajevo N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad M.M. iz Sarajeva.

Uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem N.N. osoba je od M.M. otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršioca.


Razbojništvo

U ponedjeljak u 13.50 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo tri N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad K.M. iz Sarajeva od koga su uz prijetnju nožem otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršilaca.


Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je šest osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motronim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Gorenje