pol

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

13.06.2017
SARAJEVO, 13. juna 2017

U ponedjeljak u 22.35 sati u ulici Put Mladih muslimana, općina Centar Sarajevo N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad M.M. iz Sarajeva.

Uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem N.N. osoba je od M.M. otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršioca.


Razbojništvo

U ponedjeljak u 13.50 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo tri N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad K.M. iz Sarajeva od koga su uz prijetnju nožem otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršilaca.


Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je šest osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motronim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

povratnik
U nastavku akcije 'Povratnik' zaplijenjeno više od dva kilograma heroina
22.08.2017

Vrijednost pronađenog heroina na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu

sipa
SIPA ustupila informacije njemačkoj policiji: Kako je "Lutka" riješila ubistvo staro 27 godina
15.08.2017

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, saopćeno je iz SIPA-e.

li
Uhićen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH iz vatrenog oružja ranio jednu osobu
11.08.2017