Apoteke Sarajevo
pol

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

13.06.2017
SARAJEVO, 13. juna 2017

U ponedjeljak u 22.35 sati u ulici Put Mladih muslimana, općina Centar Sarajevo N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad M.M. iz Sarajeva.

Uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem N.N. osoba je od M.M. otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršioca.


Razbojništvo

U ponedjeljak u 13.50 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo tri N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad K.M. iz Sarajeva od koga su uz prijetnju nožem otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršilaca.


Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je šest osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motronim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.