Lutrija BiH
pol

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

13.06.2017
SARAJEVO, 13. juna 2017

U ponedjeljak u 22.35 sati u ulici Put Mladih muslimana, općina Centar Sarajevo N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad M.M. iz Sarajeva.

Uz upotrebu fizičke snage i prijetnju pištoljem N.N. osoba je od M.M. otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršioca.


Razbojništvo

U ponedjeljak u 13.50 sati u ulici Hamdije Čemerlića, općina Novo Sarajevo tri N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad K.M. iz Sarajeva od koga su uz prijetnju nožem otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku  izvršilaca.


Na području KS-a 27 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je šest osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motronim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.