sn

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

12.06.2017
SARAJEVO, 12. juna 2017

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, od toga 10 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Prema dnevnom izvještaju MUPKS-a, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, tri osobe su isključene zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri vozila koja nisu bila registrirana. 


Lišenje slobode B.H. na osnovu potrage

U ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su  u nedjelju u 00.45 sati uhapsili B.H. (1985) iz Visokog, nastanjenog u Brezi. Istoga dana u 05.00 sati, B.H. je predat u nadležnost policijskim službenicima PU Goražde.


Riješeno krivično djelo razbojništva

U ulici Sutjeska, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU su u nedjelju u 14.00 sati uhapsili T.M. (1981) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

T.M. je 8. juna ove godine u 20.45 sati u ulici Mis Irbina, općina Centar Sarajevo, zajedno sa još dvije nepoznate osobe, izvršio navedeno krivično djelo, na štetu O.T. iz Vukosavlja, saopćeno je iz MUPKS-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

povratnik
U nastavku akcije 'Povratnik' zaplijenjeno više od dva kilograma heroina
22.08.2017

Vrijednost pronađenog heroina na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu

sipa
SIPA ustupila informacije njemačkoj policiji: Kako je "Lutka" riješila ubistvo staro 27 godina
15.08.2017

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, saopćeno je iz SIPA-e.

li
Uhićen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH iz vatrenog oružja ranio jednu osobu
11.08.2017