Lutrija BiH
policija

MUPKS: Uhapšen 'dvojac' zbog krađe u Staroj pravoslavnoj crkvi

08.06.2017
SARAJEVO, 8. juna 2017

U srijedu u 17.15 sati, na raskrsnici ulica Ferhadija - Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.A., rođen 1978. godine u Visokom i H.A., rođena 1990.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Isti su 5. juna od 12.00 do 13.00 sati izvršili tešku krađu u vjerski objekat Stara pravoslavna crkva Svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. i H.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba. 


Na području KS-a 28 saobraćajnih nezgoda  

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.