Apoteke Sarajevo
policija

MUPKS: Uhapšen 'dvojac' zbog krađe u Staroj pravoslavnoj crkvi

08.06.2017
SARAJEVO, 8. juna 2017

U srijedu u 17.15 sati, na raskrsnici ulica Ferhadija - Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.A., rođen 1978. godine u Visokom i H.A., rođena 1990.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Isti su 5. juna od 12.00 do 13.00 sati izvršili tešku krađu u vjerski objekat Stara pravoslavna crkva Svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. i H.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba. 


Na području KS-a 28 saobraćajnih nezgoda  

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.