policija

MUPKS: Uhapšen 'dvojac' zbog krađe u Staroj pravoslavnoj crkvi

08.06.2017
SARAJEVO, 8. juna 2017

U srijedu u 17.15 sati, na raskrsnici ulica Ferhadija - Sarači, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.A., rođen 1978. godine u Visokom i H.A., rođena 1990.godine u Sarajevu, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Isti su 5. juna od 12.00 do 13.00 sati izvršili tešku krađu u vjerski objekat Stara pravoslavna crkva Svetih arhangela Mihaila i Gavrila, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.A. i H.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba. 


Na području KS-a 28 saobraćajnih nezgoda  

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz MUPKS-a. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

povratnik
U nastavku akcije 'Povratnik' zaplijenjeno više od dva kilograma heroina
22.08.2017

Vrijednost pronađenog heroina na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu

sipa
SIPA ustupila informacije njemačkoj policiji: Kako je "Lutka" riješila ubistvo staro 27 godina
15.08.2017

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, saopćeno je iz SIPA-e.

li
Uhićen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH iz vatrenog oružja ranio jednu osobu
11.08.2017