Brinemo za okoliš
dr

Albanska policija zaplijenila jednu tonu kanabisa, uhapšen vozač Makedonac

08.06.2017
TIRANA, 8. juna 2017

Albanska policija je zaplijenila oko jedne tone kanabisa sakrivene u kamionu punom voća i povrća, čija je destinacija bila Italija.

Pripadnici policije u srijedu su otkrili ovu pošiljku narkotika tokom pretrage kamiona u luci Durres, te su uhapsili vozača ovog kamiona, državljana Makedonije, javlja albanska novinska agencija ATA.

Ovu operaciju su izvele policijske jedinice za borbu protiv narkotika i granična policija u Durresu, najvećoj luci u Albaniji koja se nalazi oko 30 kilometara od glavnog grada Tirane.

Iz policije je saopćeno da se radi o količini od jedne tone kanabisa.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Gorenje