sp

U Srbiji zbog porezne utaje i korupcije uhićene 74 osobe

07.06.2017

BEOGRAD, 7.juna 2017

U okviru policijske akcije "Signal", koja je u srijedu provedena u 19 gradova u Srbiji, uhićene su 74 osobe zbog sumnje da su proračun Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge gospodarske subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara (oko 16 milijuna eura).

"Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih kaznenih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsificiranje novca", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je dodao da su uhićena dva sadašnja i dva bivša predsjednika općine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a podnijete su i kaznene prijave protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal" zadan snažan udarac financijskom kriminalu i korupciji, posebice kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih, i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", zaključio je Stefanović, prenosi Tanjug.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

breg
Hrvatska dobila pristup Schengenskom informacijskom sustavu
27.06.2017

Sustav sadrži više od 70 milijuna podataka, koje zemlje s pravom pristupa mogu tražiti i provjeravati.

srbija
Srbijanska vlada dobiva dva nova ministarstva, Aleksandar Vulin ministar obrane
27.06.2017

Izbor Brnabić je, navodno, još upitan s obzirom da se još o tome nisu usuglasili svi koalicijski partneri vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

kol
Grabar-Kitarović: Za Hrvatsku arbitraža ne postoji
23.06.2017

No Frost Gorenje