Lutrija BiH
sp

U Srbiji zbog porezne utaje i korupcije uhićene 74 osobe

07.06.2017

BEOGRAD, 7.juna 2017

U okviru policijske akcije "Signal", koja je u srijedu provedena u 19 gradova u Srbiji, uhićene su 74 osobe zbog sumnje da su proračun Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge gospodarske subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara (oko 16 milijuna eura).

"Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih kaznenih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsificiranje novca", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je dodao da su uhićena dva sadašnja i dva bivša predsjednika općine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a podnijete su i kaznene prijave protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal" zadan snažan udarac financijskom kriminalu i korupciji, posebice kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih, i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", zaključio je Stefanović, prenosi Tanjug.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kon
Svi osumnjičenici u slučaju Agrokor osim Ivice Todorića branit će se sa slobode
23.10.2017

Sudac Zoran Luburić u srijedu je odredio istražni zatvor jedino Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima omogućio da se brane sa slobode, podsjeća Hina.

bor
Pahor i Šarec u drugom krugu slovenskih predsjedničkih izbora
23.10.2017

Najviše glasova na predsjedničkim izborima koji su u nedjelju održani u Sloveniji dobili su sadašnji predsjednik Borut Pahor i gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec.

an
Ante Todorić u tužiteljstvu iznio kratku obranu
20.10.2017

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.