sp

U Srbiji zbog porezne utaje i korupcije uhićene 74 osobe

07.06.2017

BEOGRAD, 7.juna 2017

U okviru policijske akcije "Signal", koja je u srijedu provedena u 19 gradova u Srbiji, uhićene su 74 osobe zbog sumnje da su proračun Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge gospodarske subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara (oko 16 milijuna eura).

"Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih kaznenih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsificiranje novca", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je dodao da su uhićena dva sadašnja i dva bivša predsjednika općine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a podnijete su i kaznene prijave protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal" zadan snažan udarac financijskom kriminalu i korupciji, posebice kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih, i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", zaključio je Stefanović, prenosi Tanjug.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

makedonija
SRBI, MI VAS VOLIMO ILI ZA SVAĐU JE POTREBNO DVOJE!
23.08.2017

Današnja naslovnica prestižnih makedonskih dnevnih novina "Sloboden pečat" oduševila je region!Evo šta o ovome,ali i diplomatskim odnosima na relaciji Beograd-Skoplje za Start piše Oliver Branković,stalni dopisnik Makedonske radio televizije u Srbiji

ivica
Dačić: Srbija bi mogla promijeniti stav o ustavnom imenu Makedonije
21.08.2017

Makedonska vlada će prilikom odlučivanja o članstvu Kosova u Unescou uzeti u obzir stavove većine zemalja Europske unije

vucic
Vučić: Imamo dokaze o vrlo ofanzivnom djelovanju protiv Srbije
21.08.2017

Mnogo je špekulacija i mislim da će u idućih 10 dana sve biti mnogo jasnije, rekao je predsjednik Srbije