Apoteke Sarajevo
sp

U Srbiji zbog porezne utaje i korupcije uhićene 74 osobe

07.06.2017

BEOGRAD, 7.juna 2017

U okviru policijske akcije "Signal", koja je u srijedu provedena u 19 gradova u Srbiji, uhićene su 74 osobe zbog sumnje da su proračun Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge gospodarske subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara (oko 16 milijuna eura).

"Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih kaznenih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsificiranje novca", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je dodao da su uhićena dva sadašnja i dva bivša predsjednika općine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a podnijete su i kaznene prijave protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal" zadan snažan udarac financijskom kriminalu i korupciji, posebice kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih, i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", zaključio je Stefanović, prenosi Tanjug.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sk
Skopski bulevar dobiva ime po Esmi Redžepovoj
15.01.2018

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljicom romske glazbe i po izvođenju te glazbe bila je poznata u svjetskim razmjerima, a od 2013. godine nosila je i titulu nacionalnog umjetnika Makedonije.

av
Grom udario u avion Croatia Airlinesa
15.01.2018

ljub
Zbog arbitraže Slovenci doživljavaju Hrvatsku kao 'nevjerodostojnu' - mediji
15.01.2018

Visoku potporu ispitanih svojoj vladi pokazalo je i pitanje podržavaju li njenu najavu da će, također zbog arbitraže, blokirati ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i OECD.