Brinemo za okoliš
sp

U Srbiji zbog porezne utaje i korupcije uhićene 74 osobe

07.06.2017

BEOGRAD, 7.juna 2017

U okviru policijske akcije "Signal", koja je u srijedu provedena u 19 gradova u Srbiji, uhićene su 74 osobe zbog sumnje da su proračun Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge gospodarske subjekte oštetili za oko dvije milijarde dinara (oko 16 milijuna eura).

"Uhićeni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih kaznenih djela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsificiranje novca", izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Ministar je dodao da su uhićena dva sadašnja i dva bivša predsjednika općine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih poduzeća, a podnijete su i kaznene prijave protiv više dužnosnika lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal" zadan snažan udarac financijskom kriminalu i korupciji, posebice kada je riječ o zloupotrebama u državnim organima.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlaštenih, i da nikoga neće zaštiti niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun s korupcijom", zaključio je Stefanović, prenosi Tanjug.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

san
Sanader odbacio krivnju na početku novog suđenja u slučaju Hypo
23.03.2018

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je, na početku novog suđenja, ponovio da se ne osjeća krivim za ratno profiterstvo u slučaju Hypo.

ag
Agrokor postigao dogovor sa Sberbankom
22.03.2018

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

vl
Srbija za Tursku ključna zemlja regije
20.03.2018

Brnabić je podsjetila kako je od posebnog značaja bio posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji, kada je potpisan veliki broj međudržavnih sporazuma.

SBF