meh

Zmajevi spremni za sve opcije igre Grka

06.06.2017
ZENICA, 6. juna 2017

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine marljivo radi u svom kampu u Zenici i priprema se za utakmicu protiv selekcije Grčke, koja je na programu u petak na stadionu Bilino polje. Nakon nekoliko otkaza pozvanih igrača i iznenadne povrede Miralema Pjanića na finalnoj utakmici Lige prvaka, stručni štab je zadovoljan trenutnom situacijom i odnosom igrača. Jutros je sve obradovao dolazak Miralema Pjanića na trening, a stručne ljekarske informacije kazuju da za sada povreda nije ozbiljnije prirode da bude prepreka za nastup protiv Grka.

- Sada su povoljne vijesti, jer su nalazi dobri i nema znakova teže povrede. Radi se o jednom udarcu, a svima je poznato šta se radi kad postoji oteklina. Mi ćemo učiniti sve kako bi u ova dva dana on bio spreman za utakmicu, jer nadam se da se odmorio od subote, a kako sada stvari stoje, sve je u najboljem redu - kazao je selektor Mehmed Baždarević.

Za ovu utakmicu stručni štab ima znatno više posla, ali sve ukazuje da su igrači spremni za jednu značajnu utakmicu na kojoj žele pokazati svoj kvalitet.

- Zaista dobro rade, pokazuju puno želje i htijenja, a trenutno ulazimo u završnu fazu taktičko-tehničkog spremanja, tako da mislim da će biti važna naša želja, volja i odlučnost. Imali smo malih problema, ali imamo snage da uz naše navijače napravimo dobar rezultat. Moramo se brinuti o igri protivnika, moramo biti pametniji i strpljiviji, kako ne bismo doživjeli slične stvari iz prethodnih utakmica, da ne dobijemo kartone. Ne bojim se provokacija, jer je važno da budemo fokusirani na nogomet i našu igru - ističe Baždarević.

U taboru Zmajeva vjeruju da ih Grčka ne može iznenaditi, jer se pretpostavlja da će gosti igrati na rezultat, što znači defanzivno i tražiti svoje prilike u napadu, ali i ofanzivno ukoliko im ne bude odgovarao trenutni rezultat.

- Mi se spremamo za sve njihove opcije i samo je važno ono što ćemo mi dati na terenu. Ne vjerujem da će oni oni igrati zatvoreno, oni su optimistični i vjeruju da nas mogu iznenaditi - naglasio je selektor bh. tima.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tek
Armin Gredić jedini bh. predstavnik na SP-u u takwondou u Južnoj Koreji
23.06.2017

Gradić je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države.

bolt
Usain Bolt nastupit će u Monte Carlu
22.06.2017

Jamajčanin je u karijeri osvojio osam olimpijskih zlata, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih i dvije srebrne medalje.

atletika
Štitkovac i Salkić ispunili normu za evropsko prvenstvo u Grossetu
19.06.2017

Član Atletskog kluba Sarajevo Nermin Štitkovac osvojio je titulu državnog prvaka u disciplini bacanja kugle i diska na pojedinačnom atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke, koje je održano proteklog vikenda u Zenici.

No Frost Gorenje