Apoteke Sarajevo
56

Husić osvojio bronzu na taekwondo turniru u Innsbrucku

05.06.2017
SARAJEVO, 5. juna 2017

Takmičar Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na otvorenom turniru G1 kategorije koji je održan ovog vikenda u austrijskom Innsbrucku.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.200 takmičara, u sastavu 316 timova i nacionalnih selekcija iz više od 48 država, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Selekcija kluba od pet članova bili su jedini predstavnici BiH na ovom prestižnom takmičenju. Sarajevski takmičari su ukupno ostvarili pet pobjeda, a najznačajniji rezultat ostvario je Husić u konkurenciji juniora do 59 kg. On je savladao tri protivnika te u polufinalu izgubio od predstavnika Italije.

Pored njega na takmičenju su učestvovali i takmičari u kadetskoj konkurenciji, Džejla Makaš i Hana Bulbulusić, te takmičari u seniorskoj konkurenciji, Edna Abaspahić i Armin Gredić.

Istovremeno, u Tomislavgradu manja ekipa Novog Grada je nastupila na tradicionalnom turniru ''Tomislav Open'', te osvojila tri medalje u kadetskoj konkurenciji. Elez Memišević osvojio je zlato, Emir Radeljaš srebro, a Hamza Bahtanović bronzu. 

Ovi nastupi su za Husića, Makaš, Bulbulusić i Gredića bili posljednji kontrolni turniri uoči odlaska na evropsko prvenstvo za juniore, evropsko prvenstvo za kadete i seniorsko prvenstvo svijeta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

paraolimpijsci
Paraolimpijski heroji: Pokrenut projekat i kampanja "Nisu mi rekli"
22.01.2018

S ciljem stvaranja boljih uvjeta za sportiste sa invaliditetom u BiH nedavno je pokrenut projekat i kampanja "Nisu mi rekli", čiji je pokretač Paraolimpijski komitet BiH sa inicijatorom Azrom Atagić-Ćatović iz Sarajeva.

du
Džumhur: Nisam odigrao kako znam, moram izvući pouke iz meča s Nadalom
19.01.2018

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur porazom od prvog igrača svijeta Rafaela Nadala završio je nastup na prvom Grand slam turniru sezone u Melbourneu.

dum
Džumhur nemoćan protiv Nadala
19.01.2018

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio izboriti plasman u osminu finala Australian Opena.