56

Husić osvojio bronzu na taekwondo turniru u Innsbrucku

05.06.2017
SARAJEVO, 5. juna 2017

Takmičar Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na otvorenom turniru G1 kategorije koji je održan ovog vikenda u austrijskom Innsbrucku.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.200 takmičara, u sastavu 316 timova i nacionalnih selekcija iz više od 48 država, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Selekcija kluba od pet članova bili su jedini predstavnici BiH na ovom prestižnom takmičenju. Sarajevski takmičari su ukupno ostvarili pet pobjeda, a najznačajniji rezultat ostvario je Husić u konkurenciji juniora do 59 kg. On je savladao tri protivnika te u polufinalu izgubio od predstavnika Italije.

Pored njega na takmičenju su učestvovali i takmičari u kadetskoj konkurenciji, Džejla Makaš i Hana Bulbulusić, te takmičari u seniorskoj konkurenciji, Edna Abaspahić i Armin Gredić.

Istovremeno, u Tomislavgradu manja ekipa Novog Grada je nastupila na tradicionalnom turniru ''Tomislav Open'', te osvojila tri medalje u kadetskoj konkurenciji. Elez Memišević osvojio je zlato, Emir Radeljaš srebro, a Hamza Bahtanović bronzu. 

Ovi nastupi su za Husića, Makaš, Bulbulusić i Gredića bili posljednji kontrolni turniri uoči odlaska na evropsko prvenstvo za juniore, evropsko prvenstvo za kadete i seniorsko prvenstvo svijeta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tek
Armin Gredić jedini bh. predstavnik na SP-u u takwondou u Južnoj Koreji
23.06.2017

Gradić je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države.

bolt
Usain Bolt nastupit će u Monte Carlu
22.06.2017

Jamajčanin je u karijeri osvojio osam olimpijskih zlata, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih i dvije srebrne medalje.

atletika
Štitkovac i Salkić ispunili normu za evropsko prvenstvo u Grossetu
19.06.2017

Član Atletskog kluba Sarajevo Nermin Štitkovac osvojio je titulu državnog prvaka u disciplini bacanja kugle i diska na pojedinačnom atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke, koje je održano proteklog vikenda u Zenici.

No Frost Gorenje