56

Husić osvojio bronzu na taekwondo turniru u Innsbrucku

05.06.2017
SARAJEVO, 5. juna 2017

Takmičar Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Nedžad Husić osvojio je bronzanu medalju na otvorenom turniru G1 kategorije koji je održan ovog vikenda u austrijskom Innsbrucku.

Na takmičenju je učestvovalo više od 1.200 takmičara, u sastavu 316 timova i nacionalnih selekcija iz više od 48 država, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.

Selekcija kluba od pet članova bili su jedini predstavnici BiH na ovom prestižnom takmičenju. Sarajevski takmičari su ukupno ostvarili pet pobjeda, a najznačajniji rezultat ostvario je Husić u konkurenciji juniora do 59 kg. On je savladao tri protivnika te u polufinalu izgubio od predstavnika Italije.

Pored njega na takmičenju su učestvovali i takmičari u kadetskoj konkurenciji, Džejla Makaš i Hana Bulbulusić, te takmičari u seniorskoj konkurenciji, Edna Abaspahić i Armin Gredić.

Istovremeno, u Tomislavgradu manja ekipa Novog Grada je nastupila na tradicionalnom turniru ''Tomislav Open'', te osvojila tri medalje u kadetskoj konkurenciji. Elez Memišević osvojio je zlato, Emir Radeljaš srebro, a Hamza Bahtanović bronzu. 

Ovi nastupi su za Husića, Makaš, Bulbulusić i Gredića bili posljednji kontrolni turniri uoči odlaska na evropsko prvenstvo za juniore, evropsko prvenstvo za kadete i seniorsko prvenstvo svijeta.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dzumi
Džumhur u četvrtfinalu turnira u Santo Domingu
17.08.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur, 73. igrač ATP liste, plasirao se u četvrtfinale Challenger turnira u Santo Domingu.

nad
Nadal propustio priliku da se vrati na 1. mjesto ATP liste
11.08.2017

Kanadski teniser Denis Shapovalov iznenadio je španskog velikana Rafaela Nadala u osmini finala teniskog ATP turnira u Montrealu i spriječio ga da se vrati na vrh ATP liste.

re
Nogomet - BiH na 30. mjestu FIFA rang liste, Brazil na vrhu, Poljaci peti
10.08.2017

Narednu rang listu FIFA će objaviti 14. septembra.