split

Kerum će zbog 11 posto nevažećih listića tražiti nove izbore u Splitu

05.06.2017

SPLIT, 5.juna 2017

Željko Kerum (HGS) najavio je u nedjelju navečer, nakon objave rezultata drugog kruga izbora u Hrvatskoj po kojima je od Andre Krstulovića Opare (HDZ) izgubio za nešto više od dva posto glasova, da će tražiti kontrolu izbornih listića, a zbog oko 11 posto nevažećih listića i nove izbore.

Podsjetio je kako je uvijek imao tri do četiri tisuće glasova više od protivnika, te ustvrdio da je tako bilo i u nedjelju, ali su njegove glasove i listiće proglasili nevažećim.

"Nevažećih je listića 11 posto, što je neviđeno u hrvatskoj politici, pa to je 5000 nevažećih glasova. To je strašno. Neka uživaju u njima, sram ih bilo. Najavili su da će na silu dobiti. Narod ne voli nepravdu. Upozoravao sam zadnjih dana da će biti krađe. Pravno ćemo inzistirati na ponovnom brojanju", rekao je Kerum dodavši kako je angažirao oko 300 svojih promatrača, kojima nije bilo dozvoljeno da broje listiće.

Ustvrdio je kako je na 90 posto nevažećih listića on bio zaokružen, ali su od njih "svojim natpisima napravili nevažeće listiće". "To nije pobjeda već sramota, HDZ je grad Split dobio na krađu", kaže Kerum.

"To nisu dobiveni već oteti glasovi. Iskrižali su mojih pet tisuća listića, a on je dobio za 950 glasova", rekao je Kerum dodavši da je on moralni pobjednik.

Ne zna ima li pravne osnove pobiti nedjeljne glasove, ali će probati. Poručio je da "nije papak, pa će se maknuti", te da "podnosi poraze, ali to nije poraz".

Također je poručio kako ubuduće koalicija s HDZ-om otpada jer s njima ne želi surađivati na bilo kakav način dodavši "da ih sram bilo - od premijera Andreja Plenkovića, pa sve do pritisaka na njegove promatrače".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

makedonija
SRBI, MI VAS VOLIMO ILI ZA SVAĐU JE POTREBNO DVOJE!
23.08.2017

Današnja naslovnica prestižnih makedonskih dnevnih novina "Sloboden pečat" oduševila je region!Evo šta o ovome,ali i diplomatskim odnosima na relaciji Beograd-Skoplje za Start piše Oliver Branković,stalni dopisnik Makedonske radio televizije u Srbiji

ivica
Dačić: Srbija bi mogla promijeniti stav o ustavnom imenu Makedonije
21.08.2017

Makedonska vlada će prilikom odlučivanja o članstvu Kosova u Unescou uzeti u obzir stavove većine zemalja Europske unije

vucic
Vučić: Imamo dokaze o vrlo ofanzivnom djelovanju protiv Srbije
21.08.2017

Mnogo je špekulacija i mislim da će u idućih 10 dana sve biti mnogo jasnije, rekao je predsjednik Srbije