split

Kerum će zbog 11 posto nevažećih listića tražiti nove izbore u Splitu

05.06.2017

SPLIT, 5.juna 2017

Željko Kerum (HGS) najavio je u nedjelju navečer, nakon objave rezultata drugog kruga izbora u Hrvatskoj po kojima je od Andre Krstulovića Opare (HDZ) izgubio za nešto više od dva posto glasova, da će tražiti kontrolu izbornih listića, a zbog oko 11 posto nevažećih listića i nove izbore.

Podsjetio je kako je uvijek imao tri do četiri tisuće glasova više od protivnika, te ustvrdio da je tako bilo i u nedjelju, ali su njegove glasove i listiće proglasili nevažećim.

"Nevažećih je listića 11 posto, što je neviđeno u hrvatskoj politici, pa to je 5000 nevažećih glasova. To je strašno. Neka uživaju u njima, sram ih bilo. Najavili su da će na silu dobiti. Narod ne voli nepravdu. Upozoravao sam zadnjih dana da će biti krađe. Pravno ćemo inzistirati na ponovnom brojanju", rekao je Kerum dodavši kako je angažirao oko 300 svojih promatrača, kojima nije bilo dozvoljeno da broje listiće.

Ustvrdio je kako je na 90 posto nevažećih listića on bio zaokružen, ali su od njih "svojim natpisima napravili nevažeće listiće". "To nije pobjeda već sramota, HDZ je grad Split dobio na krađu", kaže Kerum.

"To nisu dobiveni već oteti glasovi. Iskrižali su mojih pet tisuća listića, a on je dobio za 950 glasova", rekao je Kerum dodavši da je on moralni pobjednik.

Ne zna ima li pravne osnove pobiti nedjeljne glasove, ali će probati. Poručio je da "nije papak, pa će se maknuti", te da "podnosi poraze, ali to nije poraz".

Također je poručio kako ubuduće koalicija s HDZ-om otpada jer s njima ne želi surađivati na bilo kakav način dodavši "da ih sram bilo - od premijera Andreja Plenkovića, pa sve do pritisaka na njegove promatrače".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

breg
Hrvatska dobila pristup Schengenskom informacijskom sustavu
27.06.2017

Sustav sadrži više od 70 milijuna podataka, koje zemlje s pravom pristupa mogu tražiti i provjeravati.

srbija
Srbijanska vlada dobiva dva nova ministarstva, Aleksandar Vulin ministar obrane
27.06.2017

Izbor Brnabić je, navodno, još upitan s obzirom da se još o tome nisu usuglasili svi koalicijski partneri vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

kol
Grabar-Kitarović: Za Hrvatsku arbitraža ne postoji
23.06.2017

No Frost Gorenje