sp

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

02.06.2017
SARAJEVO, 2. juna 2017

Policijski službenici Druge Policijske uprave (II PU) u četvrtak u 14.10 sati u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića, općina Novo Sarajevo, lišili su slobode D.A., rođenog 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod D.A. je pronađeno i oduzeto devet paketića s materijom koja aocira na drogu heroin, dva mobilna telefona i određena suma novca, koja najvjerovatnije potiče od preprodaje droge. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti D.A..


Dvije osobe lišene slobode zbog više teških krađa

Policijski službenici II PU u četvrtak u 15.30 sati u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, lišili su slobode V.R., rođenog 1983. u Sarajevu i S.J., rođenog 1980. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo, počinili više krivičnih djela teške krađe. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a V.R. i S.J. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti V.R. i S.J.


Razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici "Premier"

U četvrtak u 21.45 sati u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Premier". Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Na području KS-a 13 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, tri osobe zbog upravljanja motronim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrirano motorno vozilo, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sp
U FBiH 34 krivična djela, 67 saobraćajnih nezgoda, 43 narušavanja reda
22.06.2017

U Federacije BiH u protekla 24 sata registrirano je 39 krivičnih djela, 43 narušavanja javnog reda i mira i 67 saobraćajnih nezgoda.

ren
Pala srpska banda kradljivaca renaulta
22.06.2017

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke renault.

zv
U Zvorniku žena ubila muža
22.06.2017

Žena iz Zvornika, inicijala M.K. (1962.) uhapšena je zbog ubistva svog muža V.K. (1958.).

No Frost Gorenje