Lutrija BiH
sp

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

02.06.2017
SARAJEVO, 2. juna 2017

Policijski službenici Druge Policijske uprave (II PU) u četvrtak u 14.10 sati u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića, općina Novo Sarajevo, lišili su slobode D.A., rođenog 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod D.A. je pronađeno i oduzeto devet paketića s materijom koja aocira na drogu heroin, dva mobilna telefona i određena suma novca, koja najvjerovatnije potiče od preprodaje droge. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti D.A..


Dvije osobe lišene slobode zbog više teških krađa

Policijski službenici II PU u četvrtak u 15.30 sati u ulici Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, lišili su slobode V.R., rođenog 1983. u Sarajevu i S.J., rođenog 1980. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Novo Sarajevo, počinili više krivičnih djela teške krađe. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a V.R. i S.J. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti V.R. i S.J.


Razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici "Premier"

U četvrtak u 21.45 sati u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Premier". Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Na području KS-a 13 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, tri osobe zbog upravljanja motronim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrirano motorno vozilo, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.