Okoliš
stop

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

31.05.2017
SARAJEVO, 31. maj 2017

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, devet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila.


Uhapšene zbog krađe u tramvaju

U utorak u 13.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.S., rođena 1975.godine u Vlasenici i P.M., rođena 1992.godine u Zvorniku, obje nastanjene u Živinicama, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo krađa. Iste su pomenutog dana oko 12.15 sati u tramvaju izvršile navedeno krivično djelo na štetu Č.E. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.S. i P.M. su predate u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.
 

Uhapšen zbog ubistva u pokušaju 

U utorak u 10.30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode M.H., rođen 1938.godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu A.M. iz Sarajeva. Nakon završene kriminalističke obrade isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.


'Trojka' uz prijetnju nožem otuđile novčanik
 
U utorak oko 23.20 sati u službene prostorije II PU pristupio je D.K. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana oko 21.05 sati u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, tri N.N. osobe nad njim izvršile krivično djelo razbojništva. N.N. osobe su uz prijetnju nožem od istog otuđila novčanik, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUPKS-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Aktivirana eksplozivna naprava u sarajevskom naselju Dobrinja
21.03.2018

U sarajevskom naselju Dobrinja u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, bačena je i aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

zatvor
START U POSJETI ŽENSKOM ZATVORU U TUZLI: Razbojništvo sam počinila jer mi je dijete bilo bolesno
18.03.2018

Dvadesetsedmogodišnja S. K. prva ulazi. Pristojna je i smirena. Želi da razgovara, ali da joj se na fotografiji koju ćemo objaviti ne vidi lice. U zatvor je stigla početkom prošlog decembra. Osuđena je na godinu dana zbog nasilja u porodici, tačnije

sar
Dva maloljetnika lakše povrijeđena u sinoćnjoj pucnjavi u centru Sarajeva
16.03.2018

Naime, u četvrtak u 18.50 sati obaviještena je Druga policijska uprava (PU) da je u ulici Maršala Tita, općina Centar, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

SBF