stop

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

31.05.2017
SARAJEVO, 31. maj 2017

Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, devet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila.


Uhapšene zbog krađe u tramvaju

U utorak u 13.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode Z.S., rođena 1975.godine u Vlasenici i P.M., rođena 1992.godine u Zvorniku, obje nastanjene u Živinicama, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo krađa. Iste su pomenutog dana oko 12.15 sati u tramvaju izvršile navedeno krivično djelo na štetu Č.E. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.S. i P.M. su predate u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.
 

Uhapšen zbog ubistva u pokušaju 

U utorak u 10.30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode M.H., rođen 1938.godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, na štetu A.M. iz Sarajeva. Nakon završene kriminalističke obrade isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.


'Trojka' uz prijetnju nožem otuđile novčanik
 
U utorak oko 23.20 sati u službene prostorije II PU pristupio je D.K. iz Sarajeva i prijavio da je istog dana oko 21.05 sati u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, tri N.N. osobe nad njim izvršile krivično djelo razbojništva. N.N. osobe su uz prijetnju nožem od istog otuđila novčanik, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUPKS-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

povratnik
U nastavku akcije 'Povratnik' zaplijenjeno više od dva kilograma heroina
22.08.2017

Vrijednost pronađenog heroina na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu

sipa
SIPA ustupila informacije njemačkoj policiji: Kako je "Lutka" riješila ubistvo staro 27 godina
15.08.2017

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, saopćeno je iz SIPA-e.

li
Uhićen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH iz vatrenog oružja ranio jednu osobu
11.08.2017