33

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

30.05.2017


SARAJEVO, 30. maj 2017

MUP KS: O.S. lišen slobode zbog teške krađe

Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u ponedjeljak 29. maja u 11.00 sati, na raskrsnici ulica Megara - Mehmeda Mujezinovića, općina Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode O.S., rođenog 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način.

O.S. je navedenog dana u 10.30 sati u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, skupa s još jednom nepoznatom osobom izvršio navedeno krivično djelo na štetu G.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršioca.


Razbojništvo nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH"

U ponedjeljak u 05.10 sati u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH". Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Na području KS: 33 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 33 saobraćajne nezgode, od toga 32 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sp
U FBiH 34 krivična djela, 67 saobraćajnih nezgoda, 43 narušavanja reda
22.06.2017

U Federacije BiH u protekla 24 sata registrirano je 39 krivičnih djela, 43 narušavanja javnog reda i mira i 67 saobraćajnih nezgoda.

ren
Pala srpska banda kradljivaca renaulta
22.06.2017

Austrijska policija razbila je bandu Srba koji su u Francuskoj i Austriji krali vozila marke renault.

zv
U Zvorniku žena ubila muža
22.06.2017

Žena iz Zvornika, inicijala M.K. (1962.) uhapšena je zbog ubistva svog muža V.K. (1958.).

No Frost Gorenje