Apoteke Sarajevo
33

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

30.05.2017


SARAJEVO, 30. maj 2017

MUP KS: O.S. lišen slobode zbog teške krađe

Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u ponedjeljak 29. maja u 11.00 sati, na raskrsnici ulica Megara - Mehmeda Mujezinovića, općina Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode O.S., rođenog 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način.

O.S. je navedenog dana u 10.30 sati u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, skupa s još jednom nepoznatom osobom izvršio navedeno krivično djelo na štetu G.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršioca.


Razbojništvo nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH"

U ponedjeljak u 05.10 sati u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH". Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Na području KS: 33 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 33 saobraćajne nezgode, od toga 32 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.