Lutrija BiH
33

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

30.05.2017


SARAJEVO, 30. maj 2017

MUP KS: O.S. lišen slobode zbog teške krađe

Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u ponedjeljak 29. maja u 11.00 sati, na raskrsnici ulica Megara - Mehmeda Mujezinovića, općina Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode O.S., rođenog 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način.

O.S. je navedenog dana u 10.30 sati u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, skupa s još jednom nepoznatom osobom izvršio navedeno krivično djelo na štetu G.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršioca.


Razbojništvo nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH"

U ponedjeljak u 05.10 sati u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH". Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Na području KS: 33 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 33 saobraćajne nezgode, od toga 32 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pol
Tužilaštvu predali trojicu napadača na policajce
19.10.2017

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli predate su na dalje postupanje tri mlađe muške osobe iz Teočaka koje se sumnjiče za napad na policijsku patrolu.

sp
U operativnoj akciji „Dragon“ lišeno slobode 15 osoba
18.10.2017

Od stranca su službenici privremeno oduzeli 13.950 eura, 2.900 američkih dolara i VW Jettu.

ho
Nastavak suđenja u 'slučaju Holiday Inn'
12.10.2017

Šarić je kazao da je tom prilikom od trećeoptuženog Mehmeda Puškića dobio informacije o vlasnicima, odnosno rukovoditeljima spomenutih objekata.