33

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

30.05.2017


SARAJEVO, 30. maj 2017

MUP KS: O.S. lišen slobode zbog teške krađe

Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u ponedjeljak 29. maja u 11.00 sati, na raskrsnici ulica Megara - Mehmeda Mujezinovića, općina Stari Grad Sarajevo, lišili su slobode O.S., rođenog 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili naročito opasan način.

O.S. je navedenog dana u 10.30 sati u ulici Bistrik, općina Stari Grad Sarajevo, skupa s još jednom nepoznatom osobom izvršio navedeno krivično djelo na štetu G.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku drugog izvršioca.


Razbojništvo nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH"

U ponedjeljak u 05.10 sati u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, dvije nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u poslovnici "Lutrija BiH". Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Na području KS: 33 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 33 saobraćajne nezgode, od toga 32 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

povratnik
U nastavku akcije 'Povratnik' zaplijenjeno više od dva kilograma heroina
22.08.2017

Vrijednost pronađenog heroina na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od oko 100.000 KM, a što je jedna od najvećih zaplijena heriona u BiH u proteklom periodu

sipa
SIPA ustupila informacije njemačkoj policiji: Kako je "Lutka" riješila ubistvo staro 27 godina
15.08.2017

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj saradnji u najsloženijim predmetima, saopćeno je iz SIPA-e.

li
Uhićen Hrvat koji je prije izlaska iz BiH iz vatrenog oružja ranio jednu osobu
11.08.2017