Brinemo za okoliš
cvijece

'Park' - Završava akcija sezonske sadnje jednogodišnjeg cvijeća

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Preduzeće „Park“ akciju sadnje sezonskog jednogodišnjeg cvijeća započetu prije dvije sedmice privodi kraju, a do sada cvjetni dekor dobile su brojne zelene površine u šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima to preduzeće ima nadležnost održavanja zelenih površina.

U srijedu je kompletirana i završena sadnja sezonskog cvijeća na površinama u blizini zgrade KS i Općine Centar, Predsjedništva BiH, Alipašine džamije i Higijenskog zavoda.

Preduzeće „Park“ posebnu pažnju, u saradnji sa gradskim i kantonalnim institucijama, je posvetilo i brojnim historijskim spomenicima u gradu, a novo cvijeće, ovog proljeća, ljeta i sve do jeseni, krasit će između ostalih, Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva, Spomen park“ Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću“ , žardinjere uz „Vječnu vatru“.

Preduzeće „Park“ svoju akciju realizirat će ukupno sa oko 100.000 komada sezonskih cvjetova, koje su radnici tog preduzeća tokom zime proizveli i uzgajali u rasadniku u Nedžarićima, a dio te proizvodnje izložen je i na prodajnom platou vrtnog centra „Flora“ u tom naselju, saopćeno je iz preduzeća "Park".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ptice
OVAKO MI BRINEMO O OKOLIŠU: Petnaesta godišnjica Ornitološkog društva „Naše ptice“ iz Sarajeva
01.02.2018

Ovo društvo trenutno radi zimsko prebrojavanje na vodenim i močvarnim staništima i cenzus zimovališta male ušare. Pri kraju su i njihovi radovi na Evropskom atlasu gnjezdarica, gdje su koordinatori za BiH, dok uporedo rade i na prvom bh. atlasu gnjez

milj
U četvrtak obilazak radova na uređenju i čišćenju zidova korita rijeke Miljacke
04.10.2017

U četvrtak, 05.oktobra, 2017. godine, u 11,00 sati načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Službe civilne zaštite Općine Stari Grad i članovi Opštinskog štaba civilne zaštite obići će teren i pregledati izvedene radove.

zagad
Osam škola iz oba entiteta realizuju projekt 'Dobre vodne komšije'
01.08.2017

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle počeo je implementaciju osamnaestomjesečnog projekta pod nazivom “Dobre vodne komšije II“, koji finansijski podržava fondacija "Robert Bosch Stiftung GmbH" iz Njemačke.

SBF