cvijece

'Park' - Završava akcija sezonske sadnje jednogodišnjeg cvijeća

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Preduzeće „Park“ akciju sadnje sezonskog jednogodišnjeg cvijeća započetu prije dvije sedmice privodi kraju, a do sada cvjetni dekor dobile su brojne zelene površine u šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima to preduzeće ima nadležnost održavanja zelenih površina.

U srijedu je kompletirana i završena sadnja sezonskog cvijeća na površinama u blizini zgrade KS i Općine Centar, Predsjedništva BiH, Alipašine džamije i Higijenskog zavoda.

Preduzeće „Park“ posebnu pažnju, u saradnji sa gradskim i kantonalnim institucijama, je posvetilo i brojnim historijskim spomenicima u gradu, a novo cvijeće, ovog proljeća, ljeta i sve do jeseni, krasit će između ostalih, Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva, Spomen park“ Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću“ , žardinjere uz „Vječnu vatru“.

Preduzeće „Park“ svoju akciju realizirat će ukupno sa oko 100.000 komada sezonskih cvjetova, koje su radnici tog preduzeća tokom zime proizveli i uzgajali u rasadniku u Nedžarićima, a dio te proizvodnje izložen je i na prodajnom platou vrtnog centra „Flora“ u tom naselju, saopćeno je iz preduzeća "Park".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

una
Prvo predstavljanje projekta "UNALAND - Zemlja vodenih čarolija" u Zagrebu
27.06.2017

„UNALAND – Zemlja vodenih čarolija“ dugoročni je projekt kojim se žele okupiti sve snage koje žele stvoriti bolji život ljudima koje povezuje Una, navode iz NP "Una".

545
Proces ratifikacije Pariskog sporazuma u BiH bilježio izvanredan napredak
23.06.2017

Evropa je, dodali su, osigurala i nastavit će izdvajati značajna sredstva za podršku klimatskim aktivnostima u zemljama partnerima.

una
Nacionalni park Una dobio eko tržnice
22.06.2017

Štandovi su predani JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać koji će u budućnosti preuzeti brigu i upravljanje eko tržnicama, priopćeno je.

No Frost Gorenje