cvijece

'Park' - Završava akcija sezonske sadnje jednogodišnjeg cvijeća

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Preduzeće „Park“ akciju sadnje sezonskog jednogodišnjeg cvijeća započetu prije dvije sedmice privodi kraju, a do sada cvjetni dekor dobile su brojne zelene površine u šest općina u Kantonu Sarajevo u kojima to preduzeće ima nadležnost održavanja zelenih površina.

U srijedu je kompletirana i završena sadnja sezonskog cvijeća na površinama u blizini zgrade KS i Općine Centar, Predsjedništva BiH, Alipašine džamije i Higijenskog zavoda.

Preduzeće „Park“ posebnu pažnju, u saradnji sa gradskim i kantonalnim institucijama, je posvetilo i brojnim historijskim spomenicima u gradu, a novo cvijeće, ovog proljeća, ljeta i sve do jeseni, krasit će između ostalih, Spomen obilježje ubijenoj djeci Sarajeva, Spomen park“ Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću“ , žardinjere uz „Vječnu vatru“.

Preduzeće „Park“ svoju akciju realizirat će ukupno sa oko 100.000 komada sezonskih cvjetova, koje su radnici tog preduzeća tokom zime proizveli i uzgajali u rasadniku u Nedžarićima, a dio te proizvodnje izložen je i na prodajnom platou vrtnog centra „Flora“ u tom naselju, saopćeno je iz preduzeća "Park".NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zagad
Osam škola iz oba entiteta realizuju projekt 'Dobre vodne komšije'
01.08.2017

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle počeo je implementaciju osamnaestomjesečnog projekta pod nazivom “Dobre vodne komšije II“, koji finansijski podržava fondacija "Robert Bosch Stiftung GmbH" iz Njemačke.

star
Jezero Starača dobilo novih 120 metara obale
31.07.2017

Udruženje građana ''Bistro!'' uz pomoć UNDP-a nastavilo je radove na uređenju ovog jezera, čišćenju, produbljenju i uklanjanju rastinja koje je prekrivalo obalu i stazu za takmičenje.

fna
Ekolozi - Upoznajmo rijeke i jezera Sutjeske da bismo ih bolje očuvali
31.07.2017

Na Tjentištu su postavljene tri nove informativne table o hidrografiji Nacionalnog parka Sutjeska, živom svijetu, prijetnjama i značaju očuvanja voda.