lap

SAD neće, za sada zabraniti laptope na letovima iz Evrope

18.05.2017
BRUXELLES, 18. maj 2017

Sjedinjene Američke Države za sada ne namjeravaju uvesti zabranu za laptope u avionima koji lete ka SAD sa evropskih aerodroma, javlja „Guardian“.

Zvaničnici SAD i Evropske unije razgovarali su nakon što je objavljena informacija da Washington razmatra dodatne mjere sigurnosti, ali čini se da za sada neće biti zabrane koja je uvedena za deset aerodroma za Bliskog istoka i Turske.

Tokom četverosatnog razgovora, kako izvještavaju mediji, Amerikanci su rekli da će na vrijeme obavijestiti Bruxelles ako bude takvih planova. Ali, nikakvih garancija da zabrana neće biti uvedena naknadno, nije bilo. Međutim u Bruxellesu vjeruju da više nema razloga za zabrinutost. Predstavnici evropskih avio kompanija su samo potvrdili da će se naredne sedmice nastaviti razgovori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bk
Bijela kuća ima "potencijalni dokaz" o pripremi novog napada hemijskim oružjem
27.06.2017

Bijela kuća nije ponudila nikakve detalje o tome šta ju je nagnalo da izda takvo upozorenje, a glasnogovornica Sarah Sanders nije imala nikakvih dodatnih informacija u ponedjeljak navečer, prenosi AP.

meh
Katarski šef diplomatije danas u Washingtonu s Tillersonom
27.06.2017

U ultimatumu se zahtjeva da Katar realizira 13 zahtjeva kako bi se okončala trosedmična diplomatska i trgovinska blokada države.

77
Misteriozni milijarder nudi milijune za Titovu kuću u New Yorku
27.06.2017

Potencijalni kupac nudi 50 milijuna dolara za tu nekretninu, koja se zbog ogromnog povijesnog značaja nalazi pod zaštitom države i grada New Yorka.

No Frost Gorenje