lap

SAD neće, za sada zabraniti laptope na letovima iz Evrope

18.05.2017
BRUXELLES, 18. maj 2017

Sjedinjene Američke Države za sada ne namjeravaju uvesti zabranu za laptope u avionima koji lete ka SAD sa evropskih aerodroma, javlja „Guardian“.

Zvaničnici SAD i Evropske unije razgovarali su nakon što je objavljena informacija da Washington razmatra dodatne mjere sigurnosti, ali čini se da za sada neće biti zabrane koja je uvedena za deset aerodroma za Bliskog istoka i Turske.

Tokom četverosatnog razgovora, kako izvještavaju mediji, Amerikanci su rekli da će na vrijeme obavijestiti Bruxelles ako bude takvih planova. Ali, nikakvih garancija da zabrana neće biti uvedena naknadno, nije bilo. Međutim u Bruxellesu vjeruju da više nema razloga za zabrinutost. Predstavnici evropskih avio kompanija su samo potvrdili da će se naredne sedmice nastaviti razgovori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

iran
Iran može za pet dana nastaviti obogaćivanje urana ako SAD raskinu ugovor
22.08.2017

Dogovor između svjetskih sila i Irana značio je umanjivanje sankcija u zamjenu za zaustavljanje iranskog nuklearnog programa koja uključuje zabranu obogaćivanja urana na visokom nivou

migr
Španska obalna straža spasila 600 migranata u jednom danu
17.08.2017

Španska obalna straža saopćila je da je spasila 600 migranata koji su prešli iz Maroka u 24-satnom periodu, u jeku povećanog broja njihovih dolazaka.

mun
Neće biti rata na Korejskom poluostrvu
17.08.2017

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in izjavio da neće biti rata na Korejskom poluostrvu, uprkos povišenim tenzijama zbog nuklearnog i raketnog programa Sjeverne Koreje.