Apoteke Sarajevo
lap

SAD neće, za sada zabraniti laptope na letovima iz Evrope

18.05.2017
BRUXELLES, 18. maj 2017

Sjedinjene Američke Države za sada ne namjeravaju uvesti zabranu za laptope u avionima koji lete ka SAD sa evropskih aerodroma, javlja „Guardian“.

Zvaničnici SAD i Evropske unije razgovarali su nakon što je objavljena informacija da Washington razmatra dodatne mjere sigurnosti, ali čini se da za sada neće biti zabrane koja je uvedena za deset aerodroma za Bliskog istoka i Turske.

Tokom četverosatnog razgovora, kako izvještavaju mediji, Amerikanci su rekli da će na vrijeme obavijestiti Bruxelles ako bude takvih planova. Ali, nikakvih garancija da zabrana neće biti uvedena naknadno, nije bilo. Međutim u Bruxellesu vjeruju da više nema razloga za zabrinutost. Predstavnici evropskih avio kompanija su samo potvrdili da će se naredne sedmice nastaviti razgovori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

prin
Na pomolu još jedno kraljevsko vjenčanje
22.01.2018

Brooksbank je od ranije poznat javnosti zbog neprimjerenih fotografija sa striptizetama koje su procurile u javnost.

aba
Abbas će u Bruxellesu tražiti od EU priznanje palestinske države
22.01.2018

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u ponedjeljak će doputovati u Bruxelles, u posjetu koja bi trebala trajati tri dana.

un
Vijeće sigurnosti UN-a vanredno zasjeda zbog aktuelnih dešavanja u Siriji
22.01.2018

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (VSUN) danas će na vanrednoj sjednici razmatrati aktuelnu situaciju u Siriji i pitanje dopremanja humanitarne pomoć u toj zemlji.