Lutrija BiH
lap

SAD neće, za sada zabraniti laptope na letovima iz Evrope

18.05.2017
BRUXELLES, 18. maj 2017

Sjedinjene Američke Države za sada ne namjeravaju uvesti zabranu za laptope u avionima koji lete ka SAD sa evropskih aerodroma, javlja „Guardian“.

Zvaničnici SAD i Evropske unije razgovarali su nakon što je objavljena informacija da Washington razmatra dodatne mjere sigurnosti, ali čini se da za sada neće biti zabrane koja je uvedena za deset aerodroma za Bliskog istoka i Turske.

Tokom četverosatnog razgovora, kako izvještavaju mediji, Amerikanci su rekli da će na vrijeme obavijestiti Bruxelles ako bude takvih planova. Ali, nikakvih garancija da zabrana neće biti uvedena naknadno, nije bilo. Međutim u Bruxellesu vjeruju da više nema razloga za zabrinutost. Predstavnici evropskih avio kompanija su samo potvrdili da će se naredne sedmice nastaviti razgovori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rabita nova
Singapur (VIDEO) : Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta dočekao veliki broj uvaženih ličnost
23.10.2017

Prilikom posjete Singapuru, NJ. E. Generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta (Rabita) , dr. Muhamed b. Abdulkerim El-Isa je dočekan od strane velikog broja uvaženih ličnosti ove države.

am
Ambasadorica Kraljevine Norveške u BiH zasadila lipu u Aleji ambasadora
23.10.2017

Ambasadorica Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Guri Rusten od danas ima svoje drvo lipe u popularnoj starogradskoj šetnici Aleji ambasadora.

ro
Stewart: Britanski borci ISIL-a 'moraju biti ubijeni'
23.10.2017

Jedini način rješavanja problema s britanskim borcima ISIL-a u Siriji je "u gotovo svakom slučaju" da ih se ubije, rekao je britanski ministar za međunarodni razvoj Rory Stewart.