lap

SAD neće, za sada zabraniti laptope na letovima iz Evrope

18.05.2017
BRUXELLES, 18. maj 2017

Sjedinjene Američke Države za sada ne namjeravaju uvesti zabranu za laptope u avionima koji lete ka SAD sa evropskih aerodroma, javlja „Guardian“.

Zvaničnici SAD i Evropske unije razgovarali su nakon što je objavljena informacija da Washington razmatra dodatne mjere sigurnosti, ali čini se da za sada neće biti zabrane koja je uvedena za deset aerodroma za Bliskog istoka i Turske.

Tokom četverosatnog razgovora, kako izvještavaju mediji, Amerikanci su rekli da će na vrijeme obavijestiti Bruxelles ako bude takvih planova. Ali, nikakvih garancija da zabrana neće biti uvedena naknadno, nije bilo. Međutim u Bruxellesu vjeruju da više nema razloga za zabrinutost. Predstavnici evropskih avio kompanija su samo potvrdili da će se naredne sedmice nastaviti razgovori.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dan
DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN
25.05.2017

Danas je četvrtak, 25. maj/svibanj, 145. dan 2017. godine. Do kraja godine ima još 220 dana.

policija
Collomb: Bombaš 'dokazano' povezan sa ISIL-om
24.05.2017

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Gerard Collomb rekao je da su britanski istražitelji francuske vlasti informirali da je Abedi vjerovatno bio i u Siriji, izvještava Reuters.

tru
Tri papinska dokumenta na poklon Trumpu
24.05.2017

Nakon rukovanja, nasmiješeni Trump i Papa nešto ozbiljnijeg izraza lica dugo su stajali pred fotografima a potom počeli razgovor u četiri oka koji je trajao oko pola sata.