Apoteke Sarajevo
18

Dunović i Hadžibajrić o projektima Općine Stari Grad u Sarajevu

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Općinu Stari Grad u Sarajevu i s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem razgovarao o projektima i radu te jedinice lokalne samouprave.

Dunović je nakon sastanka izjavio novinarima da mu ovo nije prva posjeta nekoj od općina u FBiH, mada jeste prva zvanična Starom Gradu. Jedan od osnovnih razloga posjete je što načelnik Hadžibajrić i Općinsko vijeće pokazuju "da se politika može voditi i drukčije od onoga što političke elite zamišljaju", a sve za dobrobit građana.

Načelnik je izjavio da će se kasnije razgovarati i o stanju lokalne samouprave ne samo u Starom Gradu već i u drugim sredinama u Federaciji BiH, kao i u BiH.

Razgovor će se prvenstveno odnositi na odnos viših nivoa bh. vlasti prema lokalnoj samoupravi, najavio je uz napomenu da je lokalna samouprava temelj svakog društva. Preciznije, bit će riječi o problemima i nesuglasicama s višim nivoima vlasti, kazao je načelnik.

Njegov gost je dodao da kao potpredsjednik Federacije BiH razgovara s općinskim načelnicima iz različitih političkih stranaka, a sve radi željenog boljeg razvoja.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pdp
PDP: Pred pravosuđem BiH do sada nisu odgovarali jedino SNSD-ovci
22.01.2018

Kako je moguće, pitaju iz te stranke, da pred pravosuđem BiH do sada nisu odgovarali jedino SNSD-ovi funkcioneri te kako je moguće da samo u RS-u nema obračuna s kriminalom i korupcijom.

vatr
U Mostaru gorjela 'škoda octavia'; kladionice i dalje na meti razbojnika
22.01.2018

Na lice mjesta izašli su pripadnici Vatrogasne jedinice i policije te je lice mjesta obezbjeđeno radi obavljanja uviđajnih radnji.

sda
SDA: SDP i DF nisu opozicija SDA već interesima penzionera i boraca
22.01.2018

Socijaldemokratskoj partiji BiH i Demokratskoj fronti očigledno ne odgovara stabilnost u Federaciji BiH već svojim potezima uporno prizivaju haos i anarhiju, ocijenila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).