18

Dunović i Hadžibajrić o projektima Općine Stari Grad u Sarajevu

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Općinu Stari Grad u Sarajevu i s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem razgovarao o projektima i radu te jedinice lokalne samouprave.

Dunović je nakon sastanka izjavio novinarima da mu ovo nije prva posjeta nekoj od općina u FBiH, mada jeste prva zvanična Starom Gradu. Jedan od osnovnih razloga posjete je što načelnik Hadžibajrić i Općinsko vijeće pokazuju "da se politika može voditi i drukčije od onoga što političke elite zamišljaju", a sve za dobrobit građana.

Načelnik je izjavio da će se kasnije razgovarati i o stanju lokalne samouprave ne samo u Starom Gradu već i u drugim sredinama u Federaciji BiH, kao i u BiH.

Razgovor će se prvenstveno odnositi na odnos viših nivoa bh. vlasti prema lokalnoj samoupravi, najavio je uz napomenu da je lokalna samouprava temelj svakog društva. Preciznije, bit će riječi o problemima i nesuglasicama s višim nivoima vlasti, kazao je načelnik.

Njegov gost je dodao da kao potpredsjednik Federacije BiH razgovara s općinskim načelnicima iz različitih političkih stranaka, a sve radi željenog boljeg razvoja.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

MONEYGRAM
MoneyGram udvostručava mrežu agenata u Bosni i Hercegovini
25.05.2017

Novo partnerstvo sa JP BH POŠTA, Sberbank BH djeluje kao super-agent

ks
Zdravstveni tehničari svih profila na edukaciji za što bolji pristup pacijentu
25.05.2017

Skup je označen kao jedan u nizu stručnih edukacija koje Komora ima u planu realizirati u ovoj godine.

pol
Na području FBiH 37 saobraćajnih nezgoda, jedna osoba poginula
25.05.2017

Na području Federacije BiH u protekla 24 sata egistrovano je 38 krivičnih djela.