18

Dunović i Hadžibajrić o projektima Općine Stari Grad u Sarajevu

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Općinu Stari Grad u Sarajevu i s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem razgovarao o projektima i radu te jedinice lokalne samouprave.

Dunović je nakon sastanka izjavio novinarima da mu ovo nije prva posjeta nekoj od općina u FBiH, mada jeste prva zvanična Starom Gradu. Jedan od osnovnih razloga posjete je što načelnik Hadžibajrić i Općinsko vijeće pokazuju "da se politika može voditi i drukčije od onoga što političke elite zamišljaju", a sve za dobrobit građana.

Načelnik je izjavio da će se kasnije razgovarati i o stanju lokalne samouprave ne samo u Starom Gradu već i u drugim sredinama u Federaciji BiH, kao i u BiH.

Razgovor će se prvenstveno odnositi na odnos viših nivoa bh. vlasti prema lokalnoj samoupravi, najavio je uz napomenu da je lokalna samouprava temelj svakog društva. Preciznije, bit će riječi o problemima i nesuglasicama s višim nivoima vlasti, kazao je načelnik.

Njegov gost je dodao da kao potpredsjednik Federacije BiH razgovara s općinskim načelnicima iz različitih političkih stranaka, a sve radi željenog boljeg razvoja.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

salko
Bukvarević ponovo pozvao borce na pregovore
21.08.2017

U pripremi je izrada kriterija po kojem će biti raspodjeljivana sredstava za rješavanje prioritetnih pitanja boračkih kategorija, a koja bi trebala biti raspoloživa od septembra ove godine

skola
Popusti na školski pribor i odjeću sa Debit Mastercard UniCredit karticama
21.08.2017

Nove školske obaveze se približavaju, a da bi ih spremno dočekali UniCredit zajedno sa svojim partnerima pobrinuo se za odlične popuste i ugodnu kupovinu.

voda1
Viškove vode koje proizvodi ViK Istočno Sarajevo mogli bi se plasirati KS-u
21.08.2017

Nadam se da će nakon povratka premijera KS s puta doći do sastanka jer ovo nije kratkoročni problem i nije problem koji možemo tretirati sa aspekta nestašice vode ove godine