18

Dunović i Hadžibajrić o projektima Općine Stari Grad u Sarajevu

18.05.2017
SARAJEVO, 18. maj 2017

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović posjetio je danas Općinu Stari Grad u Sarajevu i s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem razgovarao o projektima i radu te jedinice lokalne samouprave.

Dunović je nakon sastanka izjavio novinarima da mu ovo nije prva posjeta nekoj od općina u FBiH, mada jeste prva zvanična Starom Gradu. Jedan od osnovnih razloga posjete je što načelnik Hadžibajrić i Općinsko vijeće pokazuju "da se politika može voditi i drukčije od onoga što političke elite zamišljaju", a sve za dobrobit građana.

Načelnik je izjavio da će se kasnije razgovarati i o stanju lokalne samouprave ne samo u Starom Gradu već i u drugim sredinama u Federaciji BiH, kao i u BiH.

Razgovor će se prvenstveno odnositi na odnos viših nivoa bh. vlasti prema lokalnoj samoupravi, najavio je uz napomenu da je lokalna samouprava temelj svakog društva. Preciznije, bit će riječi o problemima i nesuglasicama s višim nivoima vlasti, kazao je načelnik.

Njegov gost je dodao da kao potpredsjednik Federacije BiH razgovara s općinskim načelnicima iz različitih političkih stranaka, a sve radi željenog boljeg razvoja.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sara
Povoljni uvjeti za vožnju na putevima u BiH
23.06.2017

Povoljni uvjeti za vožnju karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

rad
Radončić: Bajram nek donese sreću, međusobnu solidarnost i razumjevanje
23.06.2017

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u zemlji i dijaspori, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

nov
Novalić- Minasi: Dobri prijateljski odnosi BiH i Italije mogu se unaprijediti
23.06.2017

Sagovornici su suglasni da se dobri prijateljski odnosi BiH i Italije mogu unaprijediti, prije svega kroz jačanje poslovne saradnje koja donosi ekonomsku dobrobit za obe države.

No Frost Gorenje