pirate

IZGUBLJENA BITKA ZA SLOBODNI INTERNET

17.05.2017
Pionir mreže za razmjenu podataka Peter Sunde nije optimista po pitanju „slobodnog interneta“. Tvrdi da je bitka zgubljena. 
Internet je, misli on, slomljen. Postoji dobar razlog za to: posljednjih nekoliko mjeseci kultura preuzimanja sadržaja s interneta pokazuje znakove poraza. 

Prošlog mjeseca nestao je najveći torrent pretraživač Demonii, kojeg je koristilo 50 miliona „internet tragača“ godišnje. Iako može izgledati da se torrenti i dalje bore, Sunde tvrdi da je stvarnost definitivna. 

Još 2003. godine je Peter Sunde, zajedno sa Fredrik Neij i Gottfrid Svartholm, osnovao The Pirate Bay. Za kratko vrijeme ta je stranica postala najveća i najpoznatija za razmjenu datoteka.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

55
Na pragu otkrića baterije koja bi se mogla puniti gotovo trenutno
19.06.2017

Znanstvenici Sveučilišta Purdue vjeruju kako su na pragu otkrića baterije koja bi se mogla puniti gotovo instant.

tem
Visoka temperatura u trudnoći - rizik za autizam u djece
16.06.2017

Nalazi objavljeni u stručnom časopisu Molecular Psychiatry su prikupljeni na uzorku od 95 754 djece rođene u Norveškoj između 1999. i 2009. godine.

nagrada
Kreatori videoigara iz BiH na Reboot Develop konferenciji, među najboljim na tržištu od 100 milijardi dolara
16.06.2017

Na konferenciji svake godine budu predstavljene najnovije tehnologije i više od stotinu novih igara, a nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: igra godine, izvrsna za igranje, vizuelna izvrsnost i posebna selekcija * Videoigra Wa - The First Dream

No Frost Gorenje