Apoteke Sarajevo
app

APPLE TESTIRA AUTONOMNA VOZILA

17.05.2017
Ministarstvo saobraćaja u američkoj saveznoj državi Kaliforniji je Appleu dodijelilo službenu dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim saobraćajnicama. 

Dozvola koju su dobili odobrava im puštanje u saobraćaj najviše tri testna vozila, a čak se navodi i tip koji je Apple prijavio - riječ je o Lexusima RX450h iz 2015. godine. 

Smiju da ih opreme svojim autopilotskim sistemima i puste ih (pod nadzorom vozača) na javne saobraćajnice da se snalaze u stvarnim saobraćajnim uslovima. 

Vjerujemo da će prvom prilikom slika takvog vozila, bude li nosilo ikakva Appleova obilježja, brzo osvanuti u svim medijima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.