app

APPLE TESTIRA AUTONOMNA VOZILA

17.05.2017
Ministarstvo saobraćaja u američkoj saveznoj državi Kaliforniji je Appleu dodijelilo službenu dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim saobraćajnicama. 

Dozvola koju su dobili odobrava im puštanje u saobraćaj najviše tri testna vozila, a čak se navodi i tip koji je Apple prijavio - riječ je o Lexusima RX450h iz 2015. godine. 

Smiju da ih opreme svojim autopilotskim sistemima i puste ih (pod nadzorom vozača) na javne saobraćajnice da se snalaze u stvarnim saobraćajnim uslovima. 

Vjerujemo da će prvom prilikom slika takvog vozila, bude li nosilo ikakva Appleova obilježja, brzo osvanuti u svim medijima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mis
Novi roboti inspirirani šišmišim
08.08.2017

Znanstvenicima s Tehnološkog instituta u Kaliforniji su pri stvaranju nove vrste robota koji može letjeti bile inspiracija akrobatske sposobnosti šišmiša, prenose mediji.

goo
Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na terorizam, katastrofe i nesreće
03.08.2017

Kako bi do toga moglo doći bit će potrebno aktivirati funkciju lokacije mjesta na kojem se osoba nalazi.

bolid
I cure znaju zaprljati ruke:Šta rade studenti strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru?
02.08.2017

Osvojili su 20. mjesto u konkurenciji 40-ak timova. Kažu da je to veliki uspjeh jer su očekivali da će samo proći tehnički pregled.Sami su napravili trkaći automobil i učestvovali na takmičenju Formula Student.