Lutrija BiH
app

APPLE TESTIRA AUTONOMNA VOZILA

17.05.2017
Ministarstvo saobraćaja u američkoj saveznoj državi Kaliforniji je Appleu dodijelilo službenu dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim saobraćajnicama. 

Dozvola koju su dobili odobrava im puštanje u saobraćaj najviše tri testna vozila, a čak se navodi i tip koji je Apple prijavio - riječ je o Lexusima RX450h iz 2015. godine. 

Smiju da ih opreme svojim autopilotskim sistemima i puste ih (pod nadzorom vozača) na javne saobraćajnice da se snalaze u stvarnim saobraćajnim uslovima. 

Vjerujemo da će prvom prilikom slika takvog vozila, bude li nosilo ikakva Appleova obilježja, brzo osvanuti u svim medijima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Otkriveni nepoznati stambeni objekti butmirske kulture
19.10.2017

Do sada potpuno nepoznati stambeni objekti butmirske kulture otkriveni su tokom istraživanja na lokalitetu Butmir kod Sarajeva.

kab
MICROSOFT I FACEBOOK POSTAVILI PODMORSKI KABEL
16.10.2017

Ispod svjetskih okeana trenutno leži više od 420 različitih komunikacijskih kablova, uključujući optičke kablove za internet.

cc
HAKERI ZARAZILI CCLEANER
16.10.2017

Jedan od najpoznatijih programa za čišćenje računala CCleaner postao je izvor glavobolja za milijune korisnika diljem svijeta.