app

APPLE TESTIRA AUTONOMNA VOZILA

17.05.2017
Ministarstvo saobraćaja u američkoj saveznoj državi Kaliforniji je Appleu dodijelilo službenu dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim saobraćajnicama. 

Dozvola koju su dobili odobrava im puštanje u saobraćaj najviše tri testna vozila, a čak se navodi i tip koji je Apple prijavio - riječ je o Lexusima RX450h iz 2015. godine. 

Smiju da ih opreme svojim autopilotskim sistemima i puste ih (pod nadzorom vozača) na javne saobraćajnice da se snalaze u stvarnim saobraćajnim uslovima. 

Vjerujemo da će prvom prilikom slika takvog vozila, bude li nosilo ikakva Appleova obilježja, brzo osvanuti u svim medijima.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

55
Na pragu otkrića baterije koja bi se mogla puniti gotovo trenutno
19.06.2017

Znanstvenici Sveučilišta Purdue vjeruju kako su na pragu otkrića baterije koja bi se mogla puniti gotovo instant.

tem
Visoka temperatura u trudnoći - rizik za autizam u djece
16.06.2017

Nalazi objavljeni u stručnom časopisu Molecular Psychiatry su prikupljeni na uzorku od 95 754 djece rođene u Norveškoj između 1999. i 2009. godine.

nagrada
Kreatori videoigara iz BiH na Reboot Develop konferenciji, među najboljim na tržištu od 100 milijardi dolara
16.06.2017

Na konferenciji svake godine budu predstavljene najnovije tehnologije i više od stotinu novih igara, a nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: igra godine, izvrsna za igranje, vizuelna izvrsnost i posebna selekcija * Videoigra Wa - The First Dream

No Frost Gorenje