telefon

iPHONE S EKRANOM OD IVICE DO IVICE

16.05.2017
Nova generacija Appleovog iPhonea, koja na red za službeno predstavljanje dolazi najesen, mogla bi da bude prekretnica u dizajnu. iPhone 8 trebao bi da ima ekran od ivice do ivice. 

Uređaj bi trebao da mjeri 137,4 x 67,5 milimetara, a čitač otisaka prstiju bi se trebao smjestiti ispod ekrana, što bi otprilike odgovarali kućištu sadašnjeg iPhonea 7. 

Ove godine bi i osnovni model trebao da ima dvostruku kameru, ali ovoga puta jednu ispod druge. Apple zadnje tri godine forsira jedan te isti dizajn, koji je poprilično zastario, ali to njegovim kupcima očito ne smeta, budući da prodaja ide po planu. Apple raspolaže sa čak 246 milijardi dolara gotovine.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mis
Novi roboti inspirirani šišmišim
08.08.2017

Znanstvenicima s Tehnološkog instituta u Kaliforniji su pri stvaranju nove vrste robota koji može letjeti bile inspiracija akrobatske sposobnosti šišmiša, prenose mediji.

goo
Google će hitnim porukama korisnike upozoravati na terorizam, katastrofe i nesreće
03.08.2017

Kako bi do toga moglo doći bit će potrebno aktivirati funkciju lokacije mjesta na kojem se osoba nalazi.

bolid
I cure znaju zaprljati ruke:Šta rade studenti strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru?
02.08.2017

Osvojili su 20. mjesto u konkurenciji 40-ak timova. Kažu da je to veliki uspjeh jer su očekivali da će samo proći tehnički pregled.Sami su napravili trkaći automobil i učestvovali na takmičenju Formula Student.