Apoteke Sarajevo
telefon

iPHONE S EKRANOM OD IVICE DO IVICE

16.05.2017
Nova generacija Appleovog iPhonea, koja na red za službeno predstavljanje dolazi najesen, mogla bi da bude prekretnica u dizajnu. iPhone 8 trebao bi da ima ekran od ivice do ivice. 

Uređaj bi trebao da mjeri 137,4 x 67,5 milimetara, a čitač otisaka prstiju bi se trebao smjestiti ispod ekrana, što bi otprilike odgovarali kućištu sadašnjeg iPhonea 7. 

Ove godine bi i osnovni model trebao da ima dvostruku kameru, ali ovoga puta jednu ispod druge. Apple zadnje tri godine forsira jedan te isti dizajn, koji je poprilično zastario, ali to njegovim kupcima očito ne smeta, budući da prodaja ide po planu. Apple raspolaže sa čak 246 milijardi dolara gotovine.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.