Lutrija BiH
telefon

iPHONE S EKRANOM OD IVICE DO IVICE

16.05.2017
Nova generacija Appleovog iPhonea, koja na red za službeno predstavljanje dolazi najesen, mogla bi da bude prekretnica u dizajnu. iPhone 8 trebao bi da ima ekran od ivice do ivice. 

Uređaj bi trebao da mjeri 137,4 x 67,5 milimetara, a čitač otisaka prstiju bi se trebao smjestiti ispod ekrana, što bi otprilike odgovarali kućištu sadašnjeg iPhonea 7. 

Ove godine bi i osnovni model trebao da ima dvostruku kameru, ali ovoga puta jednu ispod druge. Apple zadnje tri godine forsira jedan te isti dizajn, koji je poprilično zastario, ali to njegovim kupcima očito ne smeta, budući da prodaja ide po planu. Apple raspolaže sa čak 246 milijardi dolara gotovine.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

but
Otkriveni nepoznati stambeni objekti butmirske kulture
19.10.2017

Do sada potpuno nepoznati stambeni objekti butmirske kulture otkriveni su tokom istraživanja na lokalitetu Butmir kod Sarajeva.

kab
MICROSOFT I FACEBOOK POSTAVILI PODMORSKI KABEL
16.10.2017

Ispod svjetskih okeana trenutno leži više od 420 različitih komunikacijskih kablova, uključujući optičke kablove za internet.

cc
HAKERI ZARAZILI CCLEANER
16.10.2017

Jedan od najpoznatijih programa za čišćenje računala CCleaner postao je izvor glavobolja za milijune korisnika diljem svijeta.