parking

OPREZ , OVO VAM SE MOŽE DESITI KADA PLAĆATE PARKING: Cijena 2 KM;Plaćeno 10 KM; Kusur 7 KM!

17.05.2017
Našoj redakciji danas se javila  sugrađanka sa zanimljivim pitanjem:

" Koliko je deset minus dva? "

" Osam", uglas odgovorismo dok smo  razmjenjivali zbunjene i sumnjičave poglede.

"E nije, nego sedam!", veli ona i pokaza nam račun i započe svoju priču: 

" Znate, jučer sam bila na parkingu Skenderija, ubacila karticu da vidim koliko sam dužna, aparat kaže dvije KM, ubacila 10 KM da platim. Dobijem kusur od sedam KM. Mislim se , aparat "progutao" marku- zna se i to dešavati. A onda pogledam račun, na njemu lijepo piše: FEE 2 BAM,PAID 10 BAM,CHANGE 7 BAM!"

Naša sagovornica pokazuje račun. Uvjerismo se , 10 minus 2  je  7!!! 

Da nije smješno bilo bi tužno, kaže nam ona i pojašnjava da je ipak odlučila ovo podijeliti sa našim građanima kako bi ih  upozorila  da  se i ovakve stvari mogu desiti. Ili je ovo ipak neka nova računica, pitamo se?! U zemlji apsurda  zaista nas ni to ne bi moglo  iznenaditi. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

basara
Svetislav Basara za magazin Start BiH:Srbijanski tablodi su neopisivo odvratni
07.08.2017

"Galama i moralna panika se po običaju podižu na posledice, a ne na uzroke. Srbijanski tablodi jesu neopisivo odvratni. Verovatno im u odvratnosti nema premca u Evropi, a možda i u svetu, ali oni su istovremeno ...."

centar
Općina Centar novcem počastila 10 privatnih medija
07.08.2017

Načelnik donio Pravilnik o kriterijima za subvencije privatnim medijima, Stručna komisija sačinila rang listu prema kojoj su dodijeljena sredstva za 10 medija u rasponu od dvije do četiri hiljade KM

66
Ismete, blago tebi
04.08.2017

Nije mala zajebancija javno se suprotstaviti menadžemntu KCUS oličenom u liku supruge predsjednika države i predsjedniku najveće partije u Bošnjaka. Gavrankapetanovićeve kolege su to napravile