Apoteke Sarajevo
saiam

FIPA sa 24 bosanskohercegovačke kompanije na sajmu Macfrut 2017

15.05.2017
SARAJEVO, 15. maj 2017

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) zajedno je sa 36 predstavnika iz 24 bh. kompanije učestvovala na međunarodnom poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017, koji je održan od 10. do 12. maja u Riminiju, Italija.

Ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, prisustvovali su izlagači iz 40 zemalja,  sa pet kontinenata. Sajam je održavan u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

Sajam Macfrut je poljoprivredni sajam koji je specijalizovan za sve segmente u lancu snabdijevanja voćem i povrćem. Macfrut platforma za poslovne sastanke, konferencije i ostale događaje omogućava učesnicima ne samo da ostvare  poslovne kontakte već i da steknu nova znanja o međunarodnim iskustvima i dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su ostvarili uspješne kontakte sa izlagačima na sajmu Macfrut 2017 . Pored B2B sastanaka, za učesnike sajma su organizovane demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su za dva dana obavili više od dvije stotine razgovora sa italijanskim kompanijama.

Italijanske kompanije su pokazale interesovanje za BiH, i u narednom periodu se očekuje ostvarivanje konkretne saradnje između italijanskih i bh. kompanija.  Predstavnici FIPA-e su tokom sastanaka sa italijanskim kompanijama prezentovali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH, saopćeno je iz FIPA-e.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sar
Šarović naložio hitne mjere povodom zabrane izvoza jabuka
22.01.2018

Taj sistem, naglasio je Šarović u saopćenju, nužno je hitno unaprijediti da bi bio efikasan i da bi slične slučajeve bilo moguće brzo prepoznati, riješiti i sankcionirati.

eu
Rekordno bogatstvo Nijemaca
22.01.2018

Bogatstvo građana Njemačke povećalo se u trećem kvartalu prošle godine 1,2 odsto i sada iznosi 5,78 biliona eura, pokazuju podaci Njemačke savezne banke.

jab
Rusija obustavlja uvoz jabuka iz BiH zbog pošiljke prepakovanih poljskih jabuka
19.01.2018

Upravu je o tom slučaju jučer obavijestila Ruska federalna služba za fitosanitarni nadzor, a kao zemlja porijekla jabuka u spornoj pošiljki navedena je Poljska.