saiam

FIPA sa 24 bosanskohercegovačke kompanije na sajmu Macfrut 2017

15.05.2017
SARAJEVO, 15. maj 2017

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) zajedno je sa 36 predstavnika iz 24 bh. kompanije učestvovala na međunarodnom poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017, koji je održan od 10. do 12. maja u Riminiju, Italija.

Ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, prisustvovali su izlagači iz 40 zemalja,  sa pet kontinenata. Sajam je održavan u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

Sajam Macfrut je poljoprivredni sajam koji je specijalizovan za sve segmente u lancu snabdijevanja voćem i povrćem. Macfrut platforma za poslovne sastanke, konferencije i ostale događaje omogućava učesnicima ne samo da ostvare  poslovne kontakte već i da steknu nova znanja o međunarodnim iskustvima i dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su ostvarili uspješne kontakte sa izlagačima na sajmu Macfrut 2017 . Pored B2B sastanaka, za učesnike sajma su organizovane demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su za dva dana obavili više od dvije stotine razgovora sa italijanskim kompanijama.

Italijanske kompanije su pokazale interesovanje za BiH, i u narednom periodu se očekuje ostvarivanje konkretne saradnje između italijanskih i bh. kompanija.  Predstavnici FIPA-e su tokom sastanaka sa italijanskim kompanijama prezentovali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH, saopćeno je iz FIPA-e.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

triglav
Finansijska stabilnost, profitabilnost i rast premije: Triglav Osiguranje Sarajevo bilježi rast poslovanja u prvoj polovini 2017. godine
19.08.2017

Grupa Triglav je prvu polovinu tekuće godine završila sa dobiti prije oporezivanja u visini od 42,4 miliona eura. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine, Triglav ocjenjuje da će godišnja dobit prije oporezivanja Grupe Triglav biti ostva

špar
Novo iz Sparkasse banke: Smanjite mjesečne obaveze i učestvujte u nagradnoj igri
16.08.2017

Sparkasse Bank je za svoje klijente pripremila još jedan, do sada najpovoljniji kreditni proizvod. Ovoga puta to je zamjenski kredit bez hipoteke, koji klijentima pruža mogućnost zatvaranja postojećih kredita i obaveza po povoljnijim uslovima uz nom

cbbih
Centralna banka Bosne i Hercegovine: Pogledajte koliki je i odakle je najveći priliv stranih investicija u 2016. godini
15.08.2017

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je statistiku direktnih stranih investicija za 2016. godinu, koja pokazuje da je priliv direktnih stranih investicija u 2016. godini iznosio 536,3 miliona KM, odnosno 1,8 posto BDP-a.