saiam

FIPA sa 24 bosanskohercegovačke kompanije na sajmu Macfrut 2017

15.05.2017
SARAJEVO, 15. maj 2017

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) zajedno je sa 36 predstavnika iz 24 bh. kompanije učestvovala na međunarodnom poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017, koji je održan od 10. do 12. maja u Riminiju, Italija.

Ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, prisustvovali su izlagači iz 40 zemalja,  sa pet kontinenata. Sajam je održavan u osam paviljona na površini od 50.000 m2.

Sajam Macfrut je poljoprivredni sajam koji je specijalizovan za sve segmente u lancu snabdijevanja voćem i povrćem. Macfrut platforma za poslovne sastanke, konferencije i ostale događaje omogućava učesnicima ne samo da ostvare  poslovne kontakte već i da steknu nova znanja o međunarodnim iskustvima i dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su ostvarili uspješne kontakte sa izlagačima na sajmu Macfrut 2017 . Pored B2B sastanaka, za učesnike sajma su organizovane demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su za dva dana obavili više od dvije stotine razgovora sa italijanskim kompanijama.

Italijanske kompanije su pokazale interesovanje za BiH, i u narednom periodu se očekuje ostvarivanje konkretne saradnje između italijanskih i bh. kompanija.  Predstavnici FIPA-e su tokom sastanaka sa italijanskim kompanijama prezentovali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH, saopćeno je iz FIPA-e.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

444
Zvizdić: Prioritet zadržavanje radnika u 'Agrokorovim' kompanijama
23.06.2017

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

sb
Sberbank će skoro petinu Mercatorovih dionica prodavati na dražbi 7. srpnja
22.06.2017

Početnu cijenu za taj paket dionica slovenskog trgovačkog lanca Sberbank je postavio na 40,58 milijuna eura, prenosi Hina.

gen summit
GEN Summit zvanično otvoren u Beču
22.06.2017

GEN Summit je zvanično otvoren u Beču jučer. Samit je otvorio predsjednik GEN-a Peter Bale,koji je zajedno sa direktorom Bertrandom Pecquerieom predstavio voditelje Samuela Burkea i Jeffa Kofmana.

No Frost Gorenje