trump

Snooker - Trump bolji od O'Sullivana

12.05.2017


LJUBLJANA, 12.maj 2017

U sklopu serije "Best of Snooker" u četvrtak je u Ljubljani odigran egzibicijski meč između dvojice ponajboljih svjetskih igrača ovog sporta, legendarnog peterostrukog svjetskog prvaka Ronniea O'Sullivana (42) i Judda Trumpa (28), trenutačno trećeg igrača svijeta.

 Premda susret na pet dobivenih 'frameova' nije imao natjecateljsku važnost, dvojica Engleza su prikazala visoku razinu igre i pregršt atraktvnih potez, a na koncu je Trump pobijedio 5-3.

 Trump je ušao vrlo ozbiljno u meč i poveo je 3-0, a nakon što je O'Sullivan osvojio svoj prvi "frame", Trump je na oduševljenje publike u Hali Tivoli postigao prvi "century", ujedno najveći "break" meča od 117 poena. O'Sullivan je zatim osvojio sljedeća dva "framea", no Trump nije dozvolio ulazak u "decider" i još jednom "stotkom" zaključio je meč rezultatom 5-3 u svoju korist.

 "Nisam očekivao da je snooker ovdje toliko popularan. Za uspjeh u ovom sportu je potrebna ljubav, ali i naporan rad od barem pet sati dnevno," kazao je Trump.

 O'Sullivan je peterostruki svjetski prvak i rekorder po broju "century" breakova, situacije u kojima igrač u jednom dolasku na stol napravi 100 i više bodova. Njemu je to uspjelo 874 puta. Zbog stila igre nosi nadimak The Rocket, a mnogi ga smatraju najvećim igračem u povijesti tog sporta. 

 "Sada sam opušteniji u igri i više uživam. Pokušavam održati korak s mlađim igračima poput Selbyja u Trumpa," dodao je O'Sullivan koji je u karijeri osvojio 28 turnira.

 Otkrio je kako je njegov uzor u igri bio Jimmy White, ali i Steve Davis.

 "Želio sam igrati kao Davis, ali brže," dodao je sa smiješkom. U tome je itekako uspio stekavši nadimak The Rocket. 

 U predigri glavnog meča, Englez Oliver Lines, koj je pokazao da se u budućnosti od njega mogu očekivati veliki rezultat, je pobjedio Lucu Brecela iz Belgije rezultatom 3-1.

 Ljubljana je "Best of Snooker" ugostila i u prosincu prošle godine kada su u Tivoliju nastupili majstori snookera Englezi Mark Selby, Shaun Murphy i Judd Trump, te Australac Neil Robertson, a pobjeda je pripala Selbyju.

 Na kraju, neslužbeno se moglo čuti da organizator razmišlja o mogućnosti organiziranja sličnih dvoboja i u susjednim zemljama.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

tek
Armin Gredić jedini bh. predstavnik na SP-u u takwondou u Južnoj Koreji
23.06.2017

Gradić je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države.

bolt
Usain Bolt nastupit će u Monte Carlu
22.06.2017

Jamajčanin je u karijeri osvojio osam olimpijskih zlata, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih i dvije srebrne medalje.

atletika
Štitkovac i Salkić ispunili normu za evropsko prvenstvo u Grossetu
19.06.2017

Član Atletskog kluba Sarajevo Nermin Štitkovac osvojio je titulu državnog prvaka u disciplini bacanja kugle i diska na pojedinačnom atletskom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke, koje je održano proteklog vikenda u Zenici.

No Frost Gorenje