list

Otvoren 15. međunarodni sajam turizma i ekologije 'List'

12.05.2017
SARAJEVO, 12. maj 2017

Jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, međunarodni sajam turizma i ekologije ''List'' počeo je juče u Lukavcu.

Bh. izlagači će do 13. maja predstaviti turistički potencijal BiH, autohtonu bosansku kuhinju, ali i druge brojne znamenitosti. Osim domaćih izlagača učestvuju i gosti iz deset država svijeta.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić na otvaranju je kazao da se ''List'' u potpunosti poklapa s određenim strateškim opredjeljenjima Vlade Tuzlanskog kantona.

- Prosječni godišnji ostvareni promet u ugostiteljstvu na području TK-a je oko 23 miliona KM. Naši turistički potencijali i određene procjene govore da imamo prostora da taj promet podignemo za još toliko. Očekujem da nam ovakve sajamske aktivnosti pomognu u dostizanju tog cilja - poručio je Gutić.

Prema programu sajma predviđeno je pokretanje diskusija i inicijativa o problemima u oblasti turizma putem konferencija i okruglih stolova.

Ove godine na sajmu učestvuju 152 izlagača koji će predstaviti turističke destinacije, prirodne ljepote, hotele, restorane, turističke agencije i druge aktivnosti koji su direktno i indirektno u vezi s turizmom, saopćeno je iz Vlade TK.
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

eko
Ekološkim udrugama u HBŽ-u dodjeljuju se sredstva za projekte
24.05.2017

Sredstava će se transferirati prema financijskim mogućnostima županijskoga Proračuna za 2017. godinu.

bijam
Na Bijambarama obilježavanje Evropskog dana parkova
23.05.2017

Evropski dan parkova će bogatim programom biti obilježen sutra i na zaštićenom pejzažu "Bijambare" u organizaciji Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo.

povrce
Centar: GMO monokulture posebna opasnost za raznovrsnost genetičkih resursa
22.05.2017