Apoteke Sarajevo
list

Otvoren 15. međunarodni sajam turizma i ekologije 'List'

12.05.2017
SARAJEVO, 12. maj 2017

Jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, međunarodni sajam turizma i ekologije ''List'' počeo je juče u Lukavcu.

Bh. izlagači će do 13. maja predstaviti turistički potencijal BiH, autohtonu bosansku kuhinju, ali i druge brojne znamenitosti. Osim domaćih izlagača učestvuju i gosti iz deset država svijeta.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić na otvaranju je kazao da se ''List'' u potpunosti poklapa s određenim strateškim opredjeljenjima Vlade Tuzlanskog kantona.

- Prosječni godišnji ostvareni promet u ugostiteljstvu na području TK-a je oko 23 miliona KM. Naši turistički potencijali i određene procjene govore da imamo prostora da taj promet podignemo za još toliko. Očekujem da nam ovakve sajamske aktivnosti pomognu u dostizanju tog cilja - poručio je Gutić.

Prema programu sajma predviđeno je pokretanje diskusija i inicijativa o problemima u oblasti turizma putem konferencija i okruglih stolova.

Ove godine na sajmu učestvuju 152 izlagača koji će predstaviti turističke destinacije, prirodne ljepote, hotele, restorane, turističke agencije i druge aktivnosti koji su direktno i indirektno u vezi s turizmom, saopćeno je iz Vlade TK.
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

milj
U četvrtak obilazak radova na uređenju i čišćenju zidova korita rijeke Miljacke
04.10.2017

U četvrtak, 05.oktobra, 2017. godine, u 11,00 sati načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Službe civilne zaštite Općine Stari Grad i članovi Opštinskog štaba civilne zaštite obići će teren i pregledati izvedene radove.

zagad
Osam škola iz oba entiteta realizuju projekt 'Dobre vodne komšije'
01.08.2017

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle počeo je implementaciju osamnaestomjesečnog projekta pod nazivom “Dobre vodne komšije II“, koji finansijski podržava fondacija "Robert Bosch Stiftung GmbH" iz Njemačke.

star
Jezero Starača dobilo novih 120 metara obale
31.07.2017

Udruženje građana ''Bistro!'' uz pomoć UNDP-a nastavilo je radove na uređenju ovog jezera, čišćenju, produbljenju i uklanjanju rastinja koje je prekrivalo obalu i stazu za takmičenje.