list

Otvoren 15. međunarodni sajam turizma i ekologije 'List'

12.05.2017
SARAJEVO, 12. maj 2017

Jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, međunarodni sajam turizma i ekologije ''List'' počeo je juče u Lukavcu.

Bh. izlagači će do 13. maja predstaviti turistički potencijal BiH, autohtonu bosansku kuhinju, ali i druge brojne znamenitosti. Osim domaćih izlagača učestvuju i gosti iz deset država svijeta.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić na otvaranju je kazao da se ''List'' u potpunosti poklapa s određenim strateškim opredjeljenjima Vlade Tuzlanskog kantona.

- Prosječni godišnji ostvareni promet u ugostiteljstvu na području TK-a je oko 23 miliona KM. Naši turistički potencijali i određene procjene govore da imamo prostora da taj promet podignemo za još toliko. Očekujem da nam ovakve sajamske aktivnosti pomognu u dostizanju tog cilja - poručio je Gutić.

Prema programu sajma predviđeno je pokretanje diskusija i inicijativa o problemima u oblasti turizma putem konferencija i okruglih stolova.

Ove godine na sajmu učestvuju 152 izlagača koji će predstaviti turističke destinacije, prirodne ljepote, hotele, restorane, turističke agencije i druge aktivnosti koji su direktno i indirektno u vezi s turizmom, saopćeno je iz Vlade TK.
 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

una
Prvo predstavljanje projekta "UNALAND - Zemlja vodenih čarolija" u Zagrebu
27.06.2017

„UNALAND – Zemlja vodenih čarolija“ dugoročni je projekt kojim se žele okupiti sve snage koje žele stvoriti bolji život ljudima koje povezuje Una, navode iz NP "Una".

545
Proces ratifikacije Pariskog sporazuma u BiH bilježio izvanredan napredak
23.06.2017

Evropa je, dodali su, osigurala i nastavit će izdvajati značajna sredstva za podršku klimatskim aktivnostima u zemljama partnerima.

una
Nacionalni park Una dobio eko tržnice
22.06.2017

Štandovi su predani JP Nacionalni park Una d.o.o. Bihać koji će u budućnosti preuzeti brigu i upravljanje eko tržnicama, priopćeno je.

No Frost Gorenje