mimo

Mimi Šahinpašiću potrebna retransplantacija bubrega: Evo kako možemo pomoći !

10.05.2017

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, novinaru i uredniku Mimi Šahinpašiću je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina  hitno je smješten u bolnicu UKCS-u, na Klinici za nefrologiju. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. 

Almir Čehajić - Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića  veoma teško.Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijalizom.

Mimo se osjeća malo bolje, ali je njegova jedina mogućnost retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže", te pojašnjavaju kako je dogovoreno da Mimo ide u francuski Grenoble naredne sedmice na retransplantaciju.

Od jutros su u funkciji humanitarni brojevi 1330 i 1350 na koje možete zvati sa sva tri telekom operatera i donirati 2 KM.

 

UPUTE ZA POMOĆ MIMI ŠAHINPAŠIĆU
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jogurt
Jednostavan način da poboljšate svoje zdravlje
24.05.2017

Jogurt je pristupačna i ukusna namirnica, bogata hranjivim tvarima. Brojna istraživanja su pokazala da je lista pozitivnih učinaka jogurta na organizam zaista duga.

pod
Napravite sami sredstvo za čišćenje drvenih površina
24.05.2017

Ponekad je čišćenje osjetljivih drvenih podova zastrašujući posao. Napravite sami ovo sredstvo za čišćenje drvenih površina koje će pomoći i kod većih nečistoća, a uz to se i veoma brzo suši.

baka
Savjeti za ljepotu: Naše bake i nane znaju najbolje
22.05.2017

Pitati baku ili nanu za savjete o ljepoti možda neće biti prva stvar koja će vam pasti napamet, ali upravo ona je vjerovatno bila inovativnija i upućenija o različitim načinima za ljepotu i njeno održavanje.