mimo

Mimi Šahinpašiću potrebna retransplantacija bubrega: Evo kako možemo pomoći !

10.05.2017

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, novinaru i uredniku Mimi Šahinpašiću je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina  hitno je smješten u bolnicu UKCS-u, na Klinici za nefrologiju. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. 

Almir Čehajić - Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića  veoma teško.Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijalizom.

Mimo se osjeća malo bolje, ali je njegova jedina mogućnost retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže", te pojašnjavaju kako je dogovoreno da Mimo ide u francuski Grenoble naredne sedmice na retransplantaciju.

Od jutros su u funkciji humanitarni brojevi 1330 i 1350 na koje možete zvati sa sva tri telekom operatera i donirati 2 KM.

 

UPUTE ZA POMOĆ MIMI ŠAHINPAŠIĆU
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Izbjegavati kretanje tokom dana kada su temperature najviše
23.06.2017

Također, trebalo bi smanjiti fizičke aktivnosti, a ukoliko neko mora vježbati, trebalo bi da svakih sat vremena popije dvije do četiri čaše tekućine, najbolje ne previše hladne vode.

ljeto
Savjeti za zdravo ljeto
20.06.2017

Ljeto zahtjeva promjene načina života, od prehrane i odijevanja do drugačijeg rasporeda aktivnosti, poručuju iz Institut za zdravlje iz Zenice.

ukc
UKC Banja Luka ponudio da primi onkološke pacijentice iz FBiH
16.06.2017

Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC Banja Luka na telefon 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS na broj 051 249 174.

No Frost Gorenje