mimo

Mimi Šahinpašiću potrebna retransplantacija bubrega: Evo kako možemo pomoći !

10.05.2017

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, novinaru i uredniku Mimi Šahinpašiću je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina  hitno je smješten u bolnicu UKCS-u, na Klinici za nefrologiju. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. 

Almir Čehajić - Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića  veoma teško.Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijalizom.

Mimo se osjeća malo bolje, ali je njegova jedina mogućnost retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže", te pojašnjavaju kako je dogovoreno da Mimo ide u francuski Grenoble naredne sedmice na retransplantaciju.

Od jutros su u funkciji humanitarni brojevi 1330 i 1350 na koje možete zvati sa sva tri telekom operatera i donirati 2 KM.

 

UPUTE ZA POMOĆ MIMI ŠAHINPAŠIĆU
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

cuk
Sretan vlasnik i ljubimac: Kako se riješiti buha?
23.08.2017

Buhe predstavljaju veliki problem, kako za ljubimce, tako i za njihove vlasnike. One ne žive samo na psima, već u cijelom domaćinstvu. To znači da u borbi protiv buha nije dovoljno tretirati samo psa, već i cijeli prostor u kojem pas živi.

pozbih
Prirodna kozmetika Mystery: Počelo je kao problem sa zdravljem kćerke
22.08.2017

Njena šestomjesečna kćerka oboljela je od atopijskog dermatitisa. Stoga je Dubravka Aničić, diplomirana inženjerka farmaceutske tehnologije, počela eksperimentisati sa proizvodnjom domaćih sapuna, krema, mehlema...

jaja
Prehrambeni skandal u Evropi-Jaja s kontaminiranim pesticidom
04.08.2017

Veliki prehrambeni skandal zatresao je ove sedmice Evropu, a milioni jaja povučeni su iz skladišta diljem Njemačke i Nizozemske. Prodaja im je blokirana i u Belgiji.