Apoteke Sarajevo
mimo

Mimi Šahinpašiću potrebna retransplantacija bubrega: Evo kako možemo pomoći !

10.05.2017

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, novinaru i uredniku Mimi Šahinpašiću je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina  hitno je smješten u bolnicu UKCS-u, na Klinici za nefrologiju. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. 

Almir Čehajić - Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića  veoma teško.Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijalizom.

Mimo se osjeća malo bolje, ali je njegova jedina mogućnost retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže", te pojašnjavaju kako je dogovoreno da Mimo ide u francuski Grenoble naredne sedmice na retransplantaciju.

Od jutros su u funkciji humanitarni brojevi 1330 i 1350 na koje možete zvati sa sva tri telekom operatera i donirati 2 KM.

 

UPUTE ZA POMOĆ MIMI ŠAHINPAŠIĆU
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.