Lutrija BiH
mimo

Mimi Šahinpašiću potrebna retransplantacija bubrega: Evo kako možemo pomoći !

10.05.2017

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, novinaru i uredniku Mimi Šahinpašiću je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina  hitno je smješten u bolnicu UKCS-u, na Klinici za nefrologiju. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. 

Almir Čehajić - Batko posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju, te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića  veoma teško.Kako je kazao Čehajić, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijalizom.

Mimo se osjeća malo bolje, ali je njegova jedina mogućnost retransplantacija bubrega.

"Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život, navode iz Otvorene mreže", te pojašnjavaju kako je dogovoreno da Mimo ide u francuski Grenoble naredne sedmice na retransplantaciju.

Od jutros su u funkciji humanitarni brojevi 1330 i 1350 na koje možete zvati sa sva tri telekom operatera i donirati 2 KM.

 

UPUTE ZA POMOĆ MIMI ŠAHINPAŠIĆU
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

oste
Institut - Zdravlje kostiju nek vam bude prioritet
20.10.2017

Apel zdravstvenim radnicima i rukovodiocima je da daju prioritet osteoporozi i prevenciji prijeloma.

va
INZ - Vakcinacija najbolja i najsigurnija mjera zaštite protiv gripe
17.10.2017

Svjetska zdravstvena organizacija prati promjene antigenske građe virusa te, po tim saznanjima, daje preporuke za sastav vakcine za svaku nadolazeću sezonu.

rak
BiH jedina u Evropi nema razvijen program za rano otkrivanje karcinoma dojke i grlića materice
13.10.2017

U cilju obilježavanja oktobra, mjeseca podizanja svijesti o raku dojke, udruženja pacijenata oboljelih od malignih bolesti na području BiH sastala su se na Svečanoj Akademiji "Renesansa za sve oknološke pacijente" koja je održana sinoć u Sarajevu.