Brinemo za okoliš
park

Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu

05.05.2017

SARAJEVO, 5. maj 2017

Radnici preduzeća KJKP "Park" Sarajevo danas su u okviru akcije sadnje jednogodišnjeg cvijeća cvjetovima kadifa, begonija, salvija, surfinija ukrasili Rekreativno-zabavni centar "Pionirska dolina".

U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u Pionirskoj dolini  zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz "Park"-ove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima.

ZOO vrt u Pionirskoj dolini trenutno raspolaže sa 56 životinjskih vrsta, a posjetiocima nudi i edukaciju o brojnim životinjama koje potiču iz svih dijelova svijeta.

Sve životinje i to njih 530 dobrog su zdravstvenog stanja, a od ove sedmice podvrgnute su ljetnom režimu ishrane koji podrazumijeva manje i češće obroke.

Ovog proljeća očekuju se i brojne prinove u stadima lama, antilopa ali i drugih životinja.

Kako je najavljeno iz KJKP "Park" akcija sadnje cvijeća će biti nastavljena narednih dana u Velikom i Malom parku, spomen obilježjima i drugim površinama u Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

OKOLIŠ
Asja Herenda (VIDEO): „Lajk za pametnu energiju“ je edukacija kroz igru i zabavu
11.09.2017

Kampanja „Lajk za pametnu energiju" ima za cilj podizanje svijesti mladih i odraslih o energetskoj efikasnosti i načinima uštede energije u domaćinstvu, školi, radnom mjestu, a sve kako bi se zašti...

vogo
Ekološka akcija 'Čista i lijepa Vogošća' uz učešće 1.000 volontera
05.05.2017

Članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola i ove godine će vršiti pošumljavanje na području Jošaničkog potoka.

vlada
Vlada FBiH - Saglasnost na izvještaj Fonda za zaštitu okoliša za 2016.
04.05.2017

Najznačajniji prihod od 15.380.452 KM ostvaren je od naknada koje plaćaju pravne i fizičke osobe pri registraciji motornih vozila, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

SBF