Brinemo za okoliš
vogo

Ekološka akcija 'Čista i lijepa Vogošća' uz učešće 1.000 volontera

05.05.2017
SARAJEVO, 5. maj 2017

Ekološka akcija ''Čista i lijepa Vogošća'' bit će održana sutra u povodu Dana planete Zemlje, uz učešće više od 1.000 članova vogošćanskih sportskih klubova, udruženja, političkih partija i predstavnika privrede.

Učesnici akcije će krenuti sa stadiona ''Hakija Mršo'', u jutarnjim satima, a nakon čišćenja na lokacijama širom općine uslijedit će tradicionalni zajednički ručak i druženje učesnika u odmaralištu Crvenog križa u Jošaničkom potoku.

Članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola i ove godine će vršiti pošumljavanje na području Jošaničkog potoka.

Dio aktivnosti počeo je danas u okviru kojih učenici vogošćanskih škola i polaznici vrtića uređuju svoja dvorišta.

Organizator sedme po redu akcije je Općina, a cilj je razvijanje ekološke svijesti i svjesnost o važnosti očuvanja životne sredine. Kantonalna javna preduzeća najavila su pomoći realizaciji akcije, saopćeno je iz Općine Vogošća.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

OKOLIŠ
Asja Herenda (VIDEO): „Lajk za pametnu energiju“ je edukacija kroz igru i zabavu
11.09.2017

Kampanja „Lajk za pametnu energiju" ima za cilj podizanje svijesti mladih i odraslih o energetskoj efikasnosti i načinima uštede energije u domaćinstvu, školi, radnom mjestu, a sve kako bi se zašti...

park
Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu
05.05.2017

U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u Pionirskoj dolini zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz "Park"-ove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima.

vlada
Vlada FBiH - Saglasnost na izvještaj Fonda za zaštitu okoliša za 2016.
04.05.2017

Najznačajniji prihod od 15.380.452 KM ostvaren je od naknada koje plaćaju pravne i fizičke osobe pri registraciji motornih vozila, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

SBF