Brinemo za okoliš
111

Đapo razgovarala s ambasadorom Katara u BiH

04.05.2017

SARAJEVO, 4. maj 2017

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo, sa saradnicima, primila je u posjetu ambasadora Katara u Bosni i Hercegovini Rašida el-Kavarija.

Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između dviju zemalja, a tokom sastanka razgovarano je o prioritetima i planovima posebno u oblasti turizma, kao i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, te o potencijalima koje imaju za daljnji rast i razvoj.

Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjeni ideja o unaprjeđenju turizma, a ambasador Katara je naglasio da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj tog sektora, ali da treba uložiti sredstva u izgradnju i unaprjeđenje turističke infrastrukture.

Ministrica Đapo u drugoj polovini maja putuje na Doha forum, na poziv sultana Bin Saad-a Al-Muraikhi-a, tokom kojeg će se diskutirati o temama i vitalnim pitanjima vezanim za demokratiju, političke reforme, ekonomiju, trgovinu, i drugo.

Na Forumu će učestvovati predsjednici država, premijeri, biznismeni, parlamentarici, a ministrica Đapo će tokom posjete imati priliku da se susretne i razgovara s katarskim minstrima okoliša i turizma, saopćeno je iz Ministrstva okoliša i turizma FBiH.  


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

OKOLIŠ
Asja Herenda (VIDEO): „Lajk za pametnu energiju“ je edukacija kroz igru i zabavu
11.09.2017

Kampanja „Lajk za pametnu energiju" ima za cilj podizanje svijesti mladih i odraslih o energetskoj efikasnosti i načinima uštede energije u domaćinstvu, školi, radnom mjestu, a sve kako bi se zašti...

park
Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu
05.05.2017

U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u Pionirskoj dolini zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz "Park"-ove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima.

vogo
Ekološka akcija 'Čista i lijepa Vogošća' uz učešće 1.000 volontera
05.05.2017

Članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola i ove godine će vršiti pošumljavanje na području Jošaničkog potoka.

SBF