dino k

KONAKOVIĆ U NOVOM BROJU MAGAZINA START BiH OTKRIVA: KO MU JE REKAO DA NE TALASA, KAKO SE OBOGATITI U POLITICI....

06.04.2017
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković u razgovoru za magazin Start BiH  kazao je da je veći problem od visokih plata direktora javnih preduzeća njihov loš rad.

- Da procesi idu naprijed, niko ne bi pitao za plate. Zato smo sa smanjenjem plata uveli stimulaciju. Recimo, direktor Tržnica, koji je iz moje stranke, ali nije moj politički istomišljenik, u prvoj je godini mandata profit te firme sa 18.000 KM povećao na 830.000 KM i pitao Vladu kako da potroši pare? Za takve ljude mi nije žao da imaju tri moje plate, ali ljudi ne vole te sisteme. Primjer su dva stambena fonda. Imaju dobit, ali kažu da mi s njima nemamo ništa jer nisu budžetski korisnici. Ne dajemo im pare, ali smo im stvorili sve uslove da dobro rade, obezbijedili im monopol. Oni ostvare profit i sav novac podijele sebi, idu na putovanja, troše reprezentaciju, podijele dva regresa i ne pada im na pamet da dio novca ulože u nešto ili da izgrade 10 šehidskih stanova. To smo doveli u red: promijenili jednog direktora, plate doveli na tri prosječne u FBiH, inspekcija ih obilazi i jedva čekam da nekog uhvate da krši zakon. Bilo je otpora i sada se kroz Skupštinu provuče neko pitanje koje se odnosi na te koji bi mogli biti pogođeni mjerama, pišu po maramicama, broje ruke da provjere da li premijer ima podršku da mi kažu da bi me mogli skinuti ako krenem na nekog direktora....- kazao je Konaković. 

KO JE KONAKOVIĆU REKAO DA NE TALASA, ŠTA MISLI O HAPŠENJIMA STRANAČKIH KOLEGA, RADU TUŽILAŠTVA, TE KAKO SE OBOGATITI U POLITICI .....

ČITAJTE U NOVOM BROJU MAGAZINA START BiH. OD UTORKA U PRODAJI!!!NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dinokasalo
Dinno Kassalo, filmadžija: U svijetu nagrade, kod kuće - tužbe
16.06.2017

Za Konjic i njegov fotokinoklub vezani su njegovi počeci. U to vrijeme se zvao Džemaludin Kasalo. Najprije se bavio fotografijom, a kada se u gradu pojavila 16-milimetarska filmska kamera „krasnogorsk“, i filmom.

nusret
Nusret Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove IZBiH: Ne smijemo dozvoliti estradno tumačenje islama
12.06.2017

Živimo u društvu manifestacionog demonstriranja vjere. To je najniži stepen na kojem čovjek može najlakše pokazati svoje vjersko osjećanje. IZBiH pledira da se u vrijeme mjeseca ramazana nađemo u društvu onih koji nemaju.

ruski oligarsi
POGLED IZVANA: Ruski oligarsi i arapska braća po imetku
12.06.2017

Tražili smo i dobili sistem koji ne poznaje javno zdravstvo iste dostupnosti svima, vrhunske ili barem samo dobre javne škole, neprivatizirane plaže i planine, socijalnu protočnost i društveni ugled koji se stječe znanjem i izvrsnošću...

No Frost Gorenje