Apoteke Sarajevo
aldin

ALDIN JACIĆ LIJEČENJE NASTAVLJA U TURSKOJ

05.04.2017
Aldin Jacić (32) iz Zenice, koji je prošle godine doživio nesreću kada je u požaru zadobio teške opekotine u gornjem dijelu tijela, liječenje će nastaviti u Turskoj.

Aldin je do sada  imao više operacija u BiH i Hrvatskoj, ali one nisu bile dovoljne za njegov oporavak. Aldin još ima otvorene rane po tijelu i nesnosne bolove.

Uz posredovanje Ambasade Republike Turske u BiH, Aldin će se od danas liječiti u Kliničkom centru u Ankari (Ankara Numune Hastanesi). Ministarstvo zdravlja Republike Turske omogućilo je besplatno liječenje, saopćeno je iz Ambasade Republike Turske u BiH.

Direktan let do Ankare planiran je danas,a pri slijetanju u ambulantnom vozilu će biti prebačen do bolnice. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.