droga

Zbog proizvodnje i prodaje droge uhapšene 22 osobe, za deset osoba se traga

20.03.2017
SARAJEVO, 20. mart 2017

Zbog proizvodnje i prodaje droge te organiziranog kriminala, na području Kantona Sarajevo uhapšene su 22 osobe u akciji kodnog naziva ''Praznik'' koju  provode policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, zajedno s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršen je pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno vozilo.

Policija traga za još deset osoba koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUPKS-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

lisi
Uhapšen zbog krađe na štetu osobe iz SAD-a
29.03.2017

Policijski službenici I PU lišili su slobode osobu inicijala O.Dž., rođen 1975. godine u Bratuncu, nastanjen u Mostaru, zbog sumnje da je počinio krađu na štetu H.M. iz SAD-a.

zl
Iz trezora berlinskog muzeja provalnici ukrali kanadski zlatnik težak 100 kg
28.03.2017

Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kg i promjera oko 50 cm vrijednosti oko 3,8 miliona eura, saopćila je berlinska policija u ponedjeljak.

pol
CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE
27.03.2017

MUPKS - U Kantonu Sarajevo 19 saobraćajnih nezgoda