Brinemo za okoliš
CRNA

CRNA HRONIKA - VIJESTI IZ ZEMLJE

15.03.2017

SARAJEVO, 15. mart 2017


Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se 18 saobraćajnih nezgode, od toga 16 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena tri vozača, devet osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 3 neregistrovana motorna vozila.


Hapšenja zbog droge 

U utorak u 17.45 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode D.A., rođen 1994.godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Istog dana u 19.30 sati u ulici Velika Aleja, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije ovog Ministarstva lišili su slobode P.A., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na "marihuanu". O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Također, u 23.05 sati u ulici Ivana Franje Jukića, općina Ilijaš, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije tog ministarstva lišili su slobode H.H., rođen 1989.godine u Han Pijesku, nastanjen u Ilijašu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio isto krivično djelo.Prilikom pregleda kod istog su pronađene i oduzete tri tablete koje asociraju na "ecstasy". O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.H. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Uhapšen na osnovu potrage

U utorak u 20.15 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode O.M., rođen 1988. godine, nastanjen u Sarajevu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.


Uhapšen zbog krađe

U utorak u 15.30 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode D.M., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa, na štetu H.R. iz Sarajeva. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.


Razbojništvo nad radnicom u TR "Sole"

U utorak u 22.40 sati u ulici Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo, od N.N. osobe izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u TR “Sole”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Prilikom pregleda lica mjesta pronađen je i izuzet pištolj marke "zoraki", cal. 9 mm, sa okviromi 7 metaka istog kalibra, koji je najvjerovatnije ispao izvršiocu navedenog krivičnog djela. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Razbojništvo

U utorak u 13.30 sati u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad S.F. iz Sarajeva. Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem i nožem od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, saopćeno je iz MUPKS-a. 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

hel
U Španjolskoj uhićeni bivši srpski piloti, prevozili drogu
23.02.2018

Španjolska policija razbila je dobro organiziranu mrežu trgovine hašišem iz Maroka u Španjolsku, a među uhićenima su i dvojica bivših srpskih pilota koji su osumnjičeni da su prevozili drogu.

sip
U akciji 'Akademik' uhapšene tri osobe, oduzeto 14 kilograma 'skanka'
22.02.2018

Uhapšene osobe kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, saopćeno je iz SIPA-e.

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

SBF