rama

'Rama-tex' otvara 50 novih radnih mjesta

15.03.2017
PROZOR-RAMA, 15. mart 2017

Tvornica tekstila "Rama-tex" d.o.o. Gračac priprema prostorije za otvaranje novih radnih mjesta i prijem novih djelatnika.

"Rama-tex" Gračac vlastitim je sredstvima, kao i uz pomoć poticajnih sredstava Općine Prozor-Rama, do sada uposlila 120 osoba.

S obzirom na rast poslovanja otvorila se mogućnost i za nova upošljavanja, pa je spomenuta tvornica kupila od "Dekorative" dio zgrade s okolnim zemljištem, kako bi se dio proizvodnje iz Gračaca prebacio u Prozor te zaposlila 50 novih radnika.

U utorak su službeno započeli radovi na izmjeni krova kako bi hala bila adekvatna za rad, a vrijednost radova je oko 70 000 maraka.

Radovi bi prema planu trebali trajati tridesetak dana, nakon čega se nastavlja s unutarnjim uređenjem.

Po okončanju radova na uređenju prostora za rad, uslijedit će izmještanje dijela strojeva i radnika iz Gračaca te proširenje pogona za 50 novih radnika.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

uvoz
Sjedinjene Države spremne obnoviti razgovore o slobodnoj trgovini sa EU
24.04.2017

Visoki zvaničnik administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa otvorio je mogućnost novih razgovora sa Evropskom unijom o slobodnoj trgovini, prenosi Financial Times.

uvoz
Izvoz iz BiH u prvom kvartalu povećan za 17,4 posto, a uvoz za 12,7 posto
24.04.2017

Pokrivenost uvoza izvozom u prvom tromjesečju iznosila je 62,6 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio 1,487 milijardi KM.

domace
Počela peta kampanja Udruženja 'Kupujmo i koristimo domaće'
24.04.2017

Peta kampanja Udruženja ''Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH'', pod nazivom ''MadeinBiH'', danas je zvanično počela.

Fališ