ekg

Milijarde dolara za liječenje bolesti srca

16.02.2017

NEW YORK, 16.feb.2017

Američki stručnjaci očekuju da će godišnji troškovi povezani s bolestima srca u toj zemlji do 2035. godine iznositi oko 1 100 milijardi dolara, prenose mediji.

Od toga će se 749 milijardi dolara odnositi na direktne troškove liječenja, a ostatak na posljedice izgubljene produktivnosti.

Prema procjenama koje je objavila American Heart Association, od bolesti srca će do 2035. godine patiti 45 posto Amerikanaca.

Prošle godine su troškovi povezani s bolestima srca u SAD iznosili 555 milijardi dolara.

Prema posljednjim podacima, 41,5 posto populacije SAD ima najmanje jedan zdravstveni problem povezan s bolestima srca.

Očekivano povećanje broja osoba s bolestima srca je posljedica velikog povećanja broja pretilih osoba i osoba s dijabetesom 2.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jod
Radioaktivni Jod nad Europom
22.02.2017

Znanstvenici nastoje odrediti izvor malih količina nuklearnog zračenja koje se pojavilo iznad Europe tijekom siječnja, prenose mediji.

cvr
Zvuk cvrčaka uskoro bi mogao postati prošlost
22.02.2017

U prvoj sveobuhvatnoj procjeni takve vrste ustanovljeno je kako je evropska populacija cvrčaka i skakavaca ugrožena, odnosno čak četvrtini vrsta tih insekata prijeti izumiranje.

r
OTVOREN RAIFFEISEN CLUB KUTAK ZA STUDENTE EKONOMSKOG FAKULTETA
17.02.2017

Slijedeći proces digitalizacije, Banka projekt „Studentski kutak“ realizovala u saradnji s Ekonomskim fakultetom u Sarajevu • U okviru besplatnog CLUB paketa za mlade dostupna je i usluga Raiffeisen mobilno bankarstvo

TV Bingo