velux

VELUX ACTIVE SA NETATMO OSVOJIO DVIJE CES NAGRADE

03.01.2017
Las Vegas, 3.01.2016.

VELUX ACTIVE zajedno sa Netatmo je nagrađen dvijema prestižnim nagradama CES na  Consumer Electronics Show (CES) u Las Vegas, Nevada, USA. Nagrade su date u kategorijama Pametna kuća (Smart Home)  i Ekološki dizajn i održive tehnologije (Eco-design & Sustainable Technologies) 

Kao i nagrade, danas VELUX takođe zvanično najavljuje svoje partnerstvo sa revolucionarnom kompanijom Netatmo koja se bavi pametnim kućama. VELUX radi sa Netatmo na razvijanju inovativnih rješenja unutrašnje klime nazvan VELUX ACTIVE. I partnerstvo i koncept proizvoda su objavljeni u kontekstu CES Unveiled, CES izložbi u Las Vegas-u.  

Očekuje se da će se prvi VELUX ACTIVE proizvodi lansirati na tržište u jesen 2017. godine. The first VELUX ACTIVE products are expected to launch in autumn 2017. Oni će se sastojati od WiFi gateway i  pametnog upravljanja za VELUX Integra krovne prozore i proizvode za zaštitu od svjetlosti i toplote, zajedno sa aplikacijama za  iOS i Android operativne sisteme. Na osnovu parametara unutrašnje klime, kao što su temperature, nivo dnevne svjetlosti, vlage i nivoa CO2, korisnici će moći da automatizuju upravljanje krovnim prozorima i roletnama – čime se osigurava optimalna klima u kući u svakom trenutku. 

Pametne kuće i automatizacija, prema predviđanjima, će biti jedan od sljedećih velikih trendova među kupcima. S obzirom da je sve više i više proizvoda u kućama onlajn ili međusobno povezano, sa  pametnom kućom prihodi će se učetverostručiti gotovo do 65 biliona dolara do 2020. godine (statistike iz 2016.) 

“Veoma brzo vaš dom će biti u mogućnosti da vam pomogne da vodite računa o vašem zdravlju, osiguravajući vam da dobijate mnogo dnevne svjetlosti i svježeg vazduha tačno onda kada su vam potrebni“ – izjavio je Jørgen Tang-Jensen, CEO VELUX grupacije. “VELUX stvara bolje životne uslove za naše kupce već više od 75. godina, i ova saradnja sa Netatmo predstavlja jedan važan korak naprijed u pružanju veće udobnosti, blagostanja, energetske efikasnosti i sigurnosti.” 

“Veoma smo zadovoljni što razvijamo ovo inovativno rješenje sa VELUX-om, liderom u proizvodnji krovnih prozora. Sa ovim partnerstvom, mi pokazujemo našu sposobnost da kreiramo rješenja koja se uklapaju u infrastrukturu doma i direktno se obraćaju BtoB tržištu”, - objasnio je Fred Potter, osnivač i predsjednik Netatmo“.  Kroz ovu saradnju, donosimo naše vještine u polju vještačke inteligencije, integracije softvera proizvoda, elektronike i iskustava korisnika”. – dodao je Potter. 
Kao dio strategije o pametnim kućama, VELUX je takođe najavio i saradnju sa firmom Apple, na razvoju proizvoda kompatibilnih sa Apple HomeKit platformom za pametne kuće.  

VELUX Grupacija: Već 75. godina ova grupacija kreira bolje životno okruženje za ljude širom svijeta koristeći dnevnu svjetlost i svjež vazduh. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore, modularne krovne prozore, kao i široku paletu roletni, vanjskih aluminijumskih roletni, proizvoda za ugradnju i kontrolnih jedinica za pametne kuće. Ovi proizvodi pomažu da se osigura zdrava i održiva unutrašnja klima za rad i učenje, za igru i uživanje. Mi radimo na globalnom nivou, sa prodajom i proizvodnjom u više od 40 zemalja i oko 9500 zaposlenih širom svijeta. 

VELUX Grupacija je u vlasništvu VKR Holdinga A/S društva sa ograničenom odgovornošću koja je u vlasništvu fondacija i porodice osnivača. Za više informacija posjetite: www.velux.com  

NETATAMO: Ovo je revolucionarna kompanija koja se bavi pametnim kućama i razvija prelijepo dizajniranu elektroniku. Zaista pametni, Netatmovi inovativni proizvodi pružaju nevjerovatno iskustvo koje pomaže korisnicima da kreiraju sigurniji, zdraviji i još komforniji dom. 

Netatmo pažljivo i po najvišim standardima kreira mehaničke dijelove, elektroniku i softvere za sve svoje proizvode. Netatmo takođe kreira mobilne i web aplikacije koje u potpunosti ostvaruju svoje potencijale. 

Od 2012. godine Netatmo je na tržište isporučio trinaest različitih uređaja podjeljenih u četiri kategorije: 

  • Vrijeme – Lična meteorološka stanica sa svim dodatcima, mjerenje količine padavina i vjetra. 
  • Energija – Pametni thermostat i pametni ventil za radijatore, oba dizajnirana od strane Philippe Starck.
  • Sigurnost – Sigurnosne kamere Welcome, za unutrašnjost, i Presence, za vanjski prostor, unutrašnji sigurnosni alarmi i pametni detektori dima. 
  • Air care - Healthy Home Coach, pametni monitor za praćenje unutrašnje klime doma.  
Netatmo je ključni igrač u proizvodnji proizvoda za pametne kuće, sa proizvodima koji su dostupni kroz različite mreže distribucije širom svijeta. 

Kroz svoj program “with Netatmo”, Netatmo razvija povezana rješenja sa vodećim brendovima u građevinskoj industriji koja se integrišu u stambene jedinice, kako novoizgrađene tako i renovirane. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

rus
Rusija u orbitu lansirala odjednom 72 satelita
14.07.2017

Dosad je najveći broj satelita jednom raketom - 104 - lansirala Indija u februaru ove godine.

vak
Ljudi bi se uskoro mogli cjepit protiv heroina
14.07.2017

Znanstvenici s istraživačkog instituta Scripps napravili su efikasno cjepivo protiv jednog od najopasnijih narkotika - heroina.

16010
STIGAO UBUNTU 16.10
11.07.2017

Najvažnija promejna je Kernel verzije 4.8 koji donosi priličan broj promjena koje utiču na brzinu, stabilnost i energetsku efikasnost.