Brinemo za okoliš
fond

Fond za zaštitu okoliša FBiH i KJKP ViK d.o.o. Sarajevo počinju raditi na strateškom planu snabdijevanja Kantona Sarajevo vodom

03.11.2016
Pokretanje inicijative za zajednički, agilniji rad na konačnom rješenju najvećeg problema građana bh. prijestolnice, rezultat je razgovora direktora Fonda, Fuada Čibukčića i direktora KJKP "ViK" d.o.o., Nezira Hadžića.

Ovom prilikom je dogovorena dinamika stvaranja uvjeta za što skoriji početak realizacije, a u skladu sa ocjenama struke.

Ove dvije institucije temelj za zajedničku saradnju su našle u master planu "Crna rijeka", čija je revidirana verzija već na raspolaganju stručnjacima. Ovim bi se pitanje redovnog snabdijevanja Kantona Sarajeva vodom riješilo u narednih 20 godina.

Pored toga, direktori Čibukčić i Hadžić su dogovorili saradnju u sklopu projekta "Čista Miljacka", na kojem Fond za zaštitu okoliša već zajedno radi sa kolegama iz RS.

Radi se, naime, o projektu izgradnje prečistača na etitetskoj liniji pored Sarajeva, zahvaljujući kojem bi u glavni grad BiH ulazila čista rijeka Miljacka.

U tom kontekstu, od krucijalnog značaja bit će da se povede računa o pitanju kanalizacije koja se izlijeva u Miljacku, a u tom smislu će KJKP "ViK" d.o.o. dati svoje raspoložive resurse.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF