Brinemo za okoliš
miličević

Milićević za belgijske novinare: Džeku nisam poznavao, ali mi je odmah prišao i pitao `Kako si Mili`

07.10.2016
Povodom večerašnje utakmice u Briselu između nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i selekcije Belgije,  reprezentativac naše ekipe, Danijel Milićević, u intervjuu za belgijski portal dh.be otkrio je  novinarima ko ga je iz bh. reprezentacije  najviše impresionirao. 

“Znao sam Lulića i Zukanovića od ranije. Međutim, druge ne baš. Bio sam malo impresioniran kada sam ušao u svlačionicu i vidio momke kao što je Pjanić, koji je za mene, majstor fudbala, ili Spahića koji u 36. godini igra na svjetskom nivou. Džeku također nisam poznavao, ali mi je odmah prišao i pitao `Kako si Mili`. Svi me već zovu Mili i bio sam ugodno iznenađen atmosferom u timu. Momci u vrlo `cool`, poštovanje je na prvom mjestu”, kazao je Milićević. 

Danijel  je djetinjstvo proveo u Švicarskoj, nakon što je sa roditeljima izbjegao iz BiH. Posljednih osam godina igra u Belgiji, gdje je u potpunosti afirmisao svoju karijeru.

Za portal dh.be  kazao je i da je poziv u  bh. reprezentaciju bio snažan emotivni trenutak. 

 “Imam više identiteta”, kroz osmijeh kaže Milićević i nastavlja: “Govorim pet jezika i imam švicarski, bosanski i sprski pasoš. Mogao sam igrati za sve tri reprezentacije”. Na kraju se odlučio za BiH i upisao svoj prvi međunarodni nastup u dresu “Zmajeva.Inače, večeras se u Briselu   igra drugi susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF