Brinemo za okoliš
foto

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša FBiH među 1.300 zvanica na ISWA konferenciji o otpadu

05.10.2016
U Novom Sadu je od 19. do 23. septembra održana svjetska konferencija o otpadu ISWA 2016. "Uniting Ideas For Successful Waste Management". Među 1.300 učesnika iz 72 zemlje svijeta, u radu Konferencije su participirale i predstavnice Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Inače, ISWA je međunarodna asocijacija za čvrsti otpad, čija je misija pomicanje i razvoj profesionalnog upravljanja otpadom u smislu njegovog smanjenja, reciklaže, korištenja i pravilnog tretmana u svijetu, kao doprinos održivom razvoju. Ista promiče usvajanje prihvatljivih sistema profesionalnog upravljanja otpadom kroz tehnološki razvoj i unapređivanje prakse za zaštitu ljudskog života, zdravlja i okoliša, kao i zaštitu materijala i energetskih resursa.

Nakon 30. godina, ISWA prvi puta povjerava zemlji iz jugoistočne Europe organizaciju Svjetske konferencije.

Predstavnice Fonda za zaštitu okoliša FBiH prezentirale su se radom "Chalenges in establishing waste management information system in BiH", dok je doc.dr. Amra Serdarević sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu bila voditeljica sesije "WEE, hazardous and special waste stream management" i predstavila se radom "Construction and demolition waste management - minimization and reuse".
(Fond za zaštitu okoliša FBiH)


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

OKOLIŠ
Asja Herenda (VIDEO): „Lajk za pametnu energiju“ je edukacija kroz igru i zabavu
11.09.2017

Kampanja „Lajk za pametnu energiju" ima za cilj podizanje svijesti mladih i odraslih o energetskoj efikasnosti i načinima uštede energije u domaćinstvu, školi, radnom mjestu, a sve kako bi se zašti...

park
Radnici "Parka" zasadima cvijeća ukrasili Pionirsku dolinu
05.05.2017

U cvjetnim gredicama uz staze za šetnju i rekreaciju u Pionirskoj dolini zasađeno je 9.000 komada sezonskog cvijeća iz "Park"-ove vlastite rasadničke proizvodnje u Nedžarićima.

vogo
Ekološka akcija 'Čista i lijepa Vogošća' uz učešće 1.000 volontera
05.05.2017

Članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola i ove godine će vršiti pošumljavanje na području Jošaničkog potoka.

SBF