Brinemo za okoliš
trka

Sutra će oko 7.000 osoba u Sarajevu prisustvovati manifestaciji “Race for the cure”

30.09.2016
Deveta JDC/ Komen “Race for the cure” (Trka/ šetnja za ozdravljenje) biće održana u subotu od 11.00 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.
 
Očekuje se da će manifestaciji, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke, prisustvovati oko 7.000 osoba koje će organizovano doputovati u Sarajevo iz više od 30 gradova iz cijele Bosne i Hercegovine.
 
Organizatori manifestacije su američke organizacije JDC/ Komen (Suzan G. Komen i American Jewish Joint Distribution Committee).
 
Programom je predviđeno da se u 11.00 sati održi Trka za djecu na 350 metara, u 11.30 ͞Trka za ozdravljenje͟ dužine 3.5 km.͟
Šetnja za ozdravljenje͟ biće održana u 12.00 sati, uz bogat zabavni program za djecu i odrasle, te nagrade sponzora.
 
 
Registracija građana za ovaj događaj trajala je tokom septembra mjeseca, a sva sredstva koja su prikupljena od registracije bit će utrošena za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.
 
Građani koji se nisu registrovali za “Race for the cure” do sada, moći će to da učine na sam dan Trke/šetnje, na jednom od štandova za registraciju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.
 
O trci/šetnji
 
JDC/ Komen „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.
 
“Race for the cure” je brendirana trka i svjetskih je razmjera jer se ovakve manifestacije svake godine održavaju u više od 150 gradova, a odazove se nekoliko miliona ljudi.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF