vodič

"Sarajevo Guide" objavio trailer za prvi video vodič za Sarajevo

26.09.2016
"Sarajevo Guide" je objavio trailer za prvi video vodič za Sarajevo koji će omogućiti turistima i svim drugim zainteresiranim korisnicima da se upoznaju s historijom, kulturom, arhitekturom i običajima na jedan sasvim novi i jedinstven način uz mnogo emocija, legendi i priča. 

Vodič će obuhvatati 20 ključnih turističkih lokacija u Sarajevu, a koji će biti dostupan u obliku mobilne aplikacije (Android i iOS). Radi se o seriji dokumentarno-igranih filmova izrađenih u vrhunskoj produkciji.  
  
Trailer je ubrzo nakon objave postao veoma popularan na društvenim mrežama i dosad je pregledan više od 50.000 puta. 
  
- Zainteresovanost javnosti za naš projekt nas je veoma obradovao, broj pregleda je nadmašio sva naša očekivanja - rekao je osnivač kompanije Sarajevo Guide Adis Salihefendić. 
  
Sarajevo Guide je pobjednik Startup Challange-a 2016 koji je organizovao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Pored video vodiča, Sarajevo Guide ima već u ponudi audio vodič - Sarajevo Traveler Vol. 2 koji je dostupan korisnicima na Google Play, Amazon i iTunes i do sada su audio snimci preslušani više od 250.000 puta, saopćeno je iz Sarajevo Guidea.

vodič1.jpg
(Fena)


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

visegrad
Suđenje za zločine na području Višegrada - Svjedočenje zatvoreno za javnost
17.08.2017

Momir i Mirko Tasića optuženi za silovanje dvije osobe. Mirko je došao u stan oštećene P-1, u kojem je bila i P-2, koju je nožem zaparao po grudima, a P-1 stavio oštricu noža pod vrat

nestao
Nestao Tripo Dželetović iz Bileća
17.08.2017

Visok je oko 182 cm, ima oko 95 kg, srednje je građe, sjede kose, bez tetovaža na tijelu. Prilikom odlaska u Gradišku na sebi je imalo plave farmerke i crne pa

knjige
SBK: Besplatni udžbenici za učenike prvih razreda i socijalno ugroženu djecu
17.08.2017

Za ove namjene biti izdvojeno ukupno 287 600 KM, od čega je 58 800 maraka dodijelilo resorno federalno Ministarstvo za udžbenike učenika prvih razreda osnovnih škola.