Brinemo za okoliš
zubomobil

Program prevencije i edukacije o oralnom zdravlju osnovnoškolaca u BiH „Zubomobil“ kreće na put

20.09.2016
 Nakon uspješno završenog projekta u prošloj, kompanija Orbit je i ove godine, u saradnji sa Stomatološkom komorom FBiH i Komorom doktora stomatologije RS-a, pokrenula društveno odgovorni projekat "Orbit poklanja osmijehe". 

Mobilna stomatološka stanica "Zubomobil“ je početkom septembra predstavljena u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu, a tokom septembra i oktobra ove godine će obilaziti osnovne škole diljem Bosne i Hercegovine, osiguravajući preventivne preglede zuba osnovnoškolaca. Prema planu ovim bi projektom nominalno trebalo biti obuhvaćeno čak 10.000 mališana. „Zubomobil“ je opremljen stomatološkom opremom prema najvišim zdravstvenim standardima, a njegova je unutrašnjost prilagođena djeci osnovnoškolske dobi. 


Da bi se otklonila najčešće prisutna nelagoda i strah od stomatologa koje djeca u ovoj dobi imaju, za mališane su u „Zubomobilu“ pripremljene i simbolične „diplome“ za hrabrost, kao i progodni pokloni. Osnovni cilj ovog društveno-odgovornog projekta kompanije „Orbit“ je podizanje svijesti o važnosti oralne higijene i preventivnih stomatoloških pregleda, te će tako na svom putovanju „Zubomobil“ osigurati i edukacije za mališane, njihove nastavnike i nastavnice sa svrhom učenja o pravilnom održavanju čistoće zuba.  


Mapu putovanja "Zubomobila" možete pratiti na Facebook stranici Orbit Bosna i Hercegovina. (kraj)  NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF