Brinemo za okoliš
Dabogda se naletala

Cvijanović: Vladina Cesna je na servisu

09.07.2014


Prijedor, 8.jula (s. a.)

Premijerka RS Željka Cvijanović tvrdi je da, po informacijama koje ona ima, Vladina Cesna na servisu u Sloveniji.
Pitanje gdje je nestao taj ranije remontovani Vladin avion postavio je nedavno poslanik SDS-a Tomica Stojanović.
Stojanović je podsjetio da je odlukom Vlade RS Skaj Srpska prestala da radi 31. decembra 2012. godine, a nakon toga je resorno Ministarstvo zaduženo da podnese zahtjev za pokretanje likvidacionog postupka nad tim preduzećem, što je i učinjeno.
- Zna se da to javno preduzeće u vlasništvu ima značajnu imovinu koja se sastoji od generalno remontovanog, tj. ispravnog mlaznog aviona Cesna, kao i putnička vozila i opremu. Iako je otvoren likvidacioni postupak, Vlada RS je ovu imovinu nezakonito predala drugim pravnim licima, tako da je avion Cesna dodijeljen u vlasništvo Helikopterskom servisu RS. U aprilu 2013. godine ovaj avion je nelegalno s banjalučkog Aerodroma poletio na nepoznatu lokaciju u inostranstvo - rekao je Stojanović tokom nedavne sjednice Narodne skupštine RS.
On je postavio pitanje gdje se sada nalazi ta Cesna, te ko je i zbog čega odobrio prelet ovog aviona i na osnovu kojeg akta, jer, precizirao je, likvidacioni upravnik nema informacije o ovom događaju.



NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kim3
Prekardašijan : Saudijski princ nudi Kanjeu Vestu 10 miliona za jednu noć sa Kim Kardašijan
06.06.2016

Ne zanimaju me ni njegova muzika, ni njegova modna kolekcija. Ali njegova supruga je blago neprocijenjive vrijednosti. Rado bih platio 10 miliona dolara i više da provedem jednu noć sa njom - navodno je rekao on.

Dragan Nikolić
Umro Dragan Nikolić?
22.05.2015

Prema nezvaničnim informacijama poznati srpski glumac Dragan Nikolić , kojem se pogoršalo stanje nakon nedavne operacije, jutros je preminuo u beogradskom Kliničkom centru.

Denis Bećirević
Denis Bećirović iz SDP BiH prelazi u DF
04.11.2014

SBF