Brinemo za okoliš
đorđe

U Novom Sadu održana međunarodna konferencija medicinskog turizma "MedTravel 2016" i "Workshop by Turistička prizma"

10.05.2016
10.05.2016. Novi Sad( Srbija), 

Međunarodna konferencija o zdravstvenom turizmu jugoistočne Evrope "MedTravel 2016", koja se juče i danas održavala u Novom Sadu okupila je mnogobrojne lokalne i regionalne ali i međunarodne kompanije u oblasti zdravstvenog turizma. 

Tako su se na jednom mjestu našli  oni koji pružaju medicinske usluge, ali i  turistički radnici , agencije i  osiguravajuća društava, kao i nacionalne i međunarodne asocijacije koje se direktno ili indirektno bave zdravstvenim turizmom. 

Napraviti medicinsko-turistički proizvod

Ova konferencija organizovana je  okviru  "Workshop by Turistička prizma" - WTP 2016 kojim se želi  omogućiti kompanijama učesnicama da istovremeno uspostave direktne međusobne poslovne kontakte, kroz sastanke "jedan na jedan"  .


- Medicinari hoće da se bave medicinom, ali treba misliti o tome kako da gost stigne do njih, treba neko da ga animira, da mu pokaže, treba napraviti medicinsko-turistički proizvod-  kazao je  Đorđe Mihajlović, direktor  "Turističke prizme" iz Novog Sada koja je  i organizator ovih manifestacija.
 
Među mnogobrojnim predavačima bio je i Danijel C. Šo , klinički ambasador u GCR (Global Clinic Rating), koja prati podatke u vezi više od 410.000 medicinskih klinika u gotovo svakoj zdravstvenoj oblasti. U svom izlaganju on je istakao da su ključni elementi za razvoj zdravstvenog turizma  informacije, dobro organizovane putne linije do destinacije, te povjerenje odnosno reputacija . Inače, Danijel je i sam  radio sa više od 2.000 malih i velikih klinika u 126 različitih zemalja radi postizanja savršenstva u radu. 

 Kako tvrde turistički stručnjaci , osim unapređenja turističke ponude, za intenzivniji razvoj zdravstvenog turizma potrebno je povezati zdravstvene ustanove sa hotelijerima i organizatorima putovanja. 

Učestvovali i predstavnici iz BiH

Istaknuto je i da su,  kada je u pitanju Srbija,  potencijale zdravstvenog turizma već  prepoznale neke turističke agencije  koje radi popravke zuba, ortopedskih zahvata ili korekcija iz oblasti plastične hirurgije, te u domaće klinike dovode strance iz svih krajeva svijeta.

- Dolaze iz arapskih zemalja, Australije, Kanade, evropskih zemalja ali to su sve individualci, koji dolaze sporadično- kazala je  Biljana Radulović iz beogradskog Top tursa.

Iz Bosne i Hercegovine su MedTravel  prezentaciju  imali predstavnici Grada Banja Luke, čija je turistička zajednica bila i jedan od pokrovitelja , a na Workshopu su  učestvovali predstavnici hotela "Bjelašnica" iz  Sarajeva. Oni su  očito jedni od rijetkih koji su prepoznali potencijal i značaj razvoja ovog vida turizma i u našoj zemlji te  uvezivanja sa regiom i stvaranja zajedničkog turističkog proizvoda koji bi uključivao više destinacija. NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Napadač na američko veleposlanstvo pismom se oprostio od obitelji
23.02.2018

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli obitelj i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje osobne i političke stavove, prenose podgorički mediji.

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

SBF