Brinemo za okoliš
Ko moli za koga, šta i kome?

Franjo i Benedikt neće skupa gledati finale

11.07.2014


Vatikan 11. 7. (s. a.)

Argentinac papa Franjo i Nijemac papa emeritus Benedikt XVI neće zajedno gledati finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva 2014., koja će se odigrati između Argentine i Njemačke, prenosi Anadolija saopćenje iz Vatikana.
Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi kazao da papa Franjo, koji je poznat po tome što voli i prati fudbal, ne može pratiti sve utakmice jer se po lokalnom vremenu u Italiji neke utakmice igraju jako kasno.
- Papa Franjo najkasnije ide na spavanje u 22 sata, ali u nedjelju kada će se igrati finale Mundijala 2014., ostat će duže kako bi pratio utakmicu zajedno sa drugim Argentincima u Vatikanu - rekao je Lombardi i dodao misli da Benedikt XVI ne prati utakmice Svjetskog prvenstva.
Pošto utakmicu igraju Njemačka i Argentina, italijanski mediji pisali su o finalu Svjetskog prvenstva kao derbiju papa i Vatikanskom derbiju.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

kim3
Prekardašijan : Saudijski princ nudi Kanjeu Vestu 10 miliona za jednu noć sa Kim Kardašijan
06.06.2016

Ne zanimaju me ni njegova muzika, ni njegova modna kolekcija. Ali njegova supruga je blago neprocijenjive vrijednosti. Rado bih platio 10 miliona dolara i više da provedem jednu noć sa njom - navodno je rekao on.

Dragan Nikolić
Umro Dragan Nikolić?
22.05.2015

Prema nezvaničnim informacijama poznati srpski glumac Dragan Nikolić , kojem se pogoršalo stanje nakon nedavne operacije, jutros je preminuo u beogradskom Kliničkom centru.

Denis Bećirević
Denis Bećirović iz SDP BiH prelazi u DF
04.11.2014

SBF